Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Δημόσια διαβούλευση για τα Προσφυγικά στον Καρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανάπλαση των προσφυγικών είναι ένα έργο κομβικό για τον Δήμο Βύρωνα και για τη συγκεκριμένη περιοχή, ένα έργο πνοής που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο παραπάνω πλαίσιο –την ανάπλαση δηλαδή των προσφυγικών του Καρέα- εντάσσεται και η διαβούλευση του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και των Αντιδημάρχων Μιχάλη Καραγιάννη και Χρήστου Σπυρόπουλου, με τους κατοίκους της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στο ΚΕΦΟ.
Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν μετά από σχετικό κάλεσμα της δημοτικής αρχής μέλη των μαζικών φορέων του Καρέα, κάτοικοι και σύσσωμη η αντιπολίτευση για ένα ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον δήμο.
Ο μελετητής του έργου εξήγησε στους παρευρισκόμενους το σχέδιο ανάπλασης και απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από την πλευρά των κατοίκων.
Εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις και υποβλήθηκαν προτάσεις. Ο Δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής αρχής άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των κατοίκων και εγγυήθηκαν ότι θα τα επεξεργαστούν με το αρμόδιο γραφείο που πραγματοποιεί τη μελέτη του έργου, με σκοπό να γίνουν αλλαγές στη μελέτη στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, χωρίς όμως να χαθεί ο βιοκλιματικός χαρακτήρας του έργου.
Το  έργο -συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655,30 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)- αφορά στην ανάπλαση της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Λ. Καρέα – Δάφνης – Γαρδένιας – Κισσού & Γαζίας, στις προσφυγικές πολυκατοικίες του Δ. Βύρωνα και έχει συνολική έκταση περίπου 25 στρεμμάτων.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Νέο αποχετευτικό δίκτυο, διαμόρφωση των πλατειών, κατασκευή πεζοδρομίων, ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής, καθώς και αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Οι εργασίες που έχουν περατωθεί ή προβλέπονται είναι οι εξής:

  • Εγκατάσταση νέου αποχετευτικού δικτύου επιλύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή.
  • Τοποθέτηση «ψυχρών» υλικών (κυβόλιθοι), σε οδούς και πεζοδρόμια, διαδικασία η οποία συνεχίζεται.
  • Ολοκλήρωση της τοποθέτησης γεωεναλλακτών (σύστημα «ψυχρού» αέρα, δηλαδή σωλήνες που τοποθετούνται υπογείως και μεταφέρουν από την επιφάνεια της γης αέρα, ο οποίος ψύχεται και επανέρχεται στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη θερμοκρασία).
  • Τοποθέτηση κολόνων και φωτιστικών τεχνολογίας «LED».
  • Εργασίες που αποσκοπούν στην επέκταση της Πλατείας Λιντ.
  • Δημιουργία Παιδικής Χαρά σε χώρο πλησίον της συγκεκριμένης πλατείας. Δημιουργία υδάτινων στοιχείων (σιντριβάνια).
  • Τοποθέτηση Ανεμογεννητριών μικρού ύψους στο όριο της περιοχής που πραγματοποιείται η ανάπλαση και του δάσους.
  • Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.
  • Τοποθέτηση 120 νέων δέντρων και 11.670 θάμνων, δημιουργώντας ένα «πράσινο» οικοσύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ