Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

7η Διάσχιση Ρεματιάς: Εκατοντάδες πεζοπόροι σε μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σκόνης και ζέστης, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 7η διάσχιση ρεματιάς που διοργάνωσε η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων.

Οι περίπου 300 συμμετέχοντες έφτασαν στην σπηλιά Νταβέλη με 5 τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, περπάτησαν και ξεναγήθηκαν σε μια διαδρομή 3 ωρών μεγάλης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας.

Κεράσματα προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Βριλησσό στην Νέα Πεντέλη και από τον Δήμο Βριλησσίων στην Παραρεμάτιο Βριλησσίων, όπου ο δήμαρχος, Γιάννης Πισιμίσης, υποδέχτηκε τους πεζοπόρους. Συμμετείχαν οι σύλλογοι «πεζοπόροι Χαλανδρίου» και σύλλογος «Ρεματιάς Χαλανδρίου».

Τη διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του λεκανοπεδίου διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι εθελοντές του Βριλησσού.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει. Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο που περιβάλλει αρχικά το τοπίο δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σε συνδυασμό με την εποχή έκαναν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ