6η Εβδομάδα Περιβάλλοντος: Εργαστήρι κομποστοποίησης και Εκπαίδευση πρόληψης πυρκαγιών στο Δήμο Βριλησσίων

0

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου η 6η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων στην Πλατεία Αντώνη Τρίτση.

Η εβδομάδα έκλεισε με δύο περιβαλλοντικές δράσεις και με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Βριλησσός» και του 4ου Συστήματος Προσκόπων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Συνοικιακής Κομποστοποίησης από το Δίκτυο «Rethink Βριλήσσια» στο νέο(4ο) κομποστοποιητή που τοποθετήθηκε στην Πλατεία Αντώνη Τρίτση έξω από το σπιτάκι του φυσιολατρικού Συλλόγου «Βριλησσός» για χρήση
από τα μέλη του και κατοίκους της γειτονιάς. Στο Εργαστήρι παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Συνοικιακού Κομποστοποιητή ώστε να διαχειριζόμαστε επί τόπου τα τροφικά υπολείμματα του νοικοκυριού μας, μετατρέποντας σε λίπασμα για τις γλάστρες μας.

Εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών από τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό στα μέλη του «Βριλησσού» και των Προσκόπων, καθώς και στους εθελοντές και δημότες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο κ. Λιάκος από τον 12 Π.Σ., τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη διαχρονική συνεισφορά του σε θέματα ενημερώσεων και ανάπτυξης του εθελοντισμού των φορέων και δημοτών της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική περιβαλλοντική γιορτή.

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης σημείωσε ότι, παρά τις φετινές δυσχέρειες διεξαγωγής της Εβδομάδας Περιβάλλοντος λόγω των αυστηρά εφαρμοζόμενων μέτρων εναντίον της διασποράς της πανδημίας, «οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα γεμάτο και ουσιαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα δράσεων προστασίας, ανάδειξης και βιώσιμης διαχείρισης του φυσικού μας περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης ευχαρίστησε τα μέλη των περιβαλλοντικών συλλόγων και των εθελοντών δημοτών για τη συνδρομή τους στις σταθερές αλλά και τις νέες κάθε χρονιά δράσεις και ευχήθηκε «για μια ομαλή διεξαγωγή της επόμενης 7 ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος στη διεξαγωγή της».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.