Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής στους Βρεφονηπιακούς Δημοτικούς Σταθμούς του δήμου Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Oργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος, υλοποιούν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου και δράση ενημέρωσης για τη στοματική υγεία, σε συνέχεια προηγούμενου πιλοτικού προγράμματος οδοντοστοματικού ελέγχου των παιδιών που πραγματοποιήθηκε το 2015 στον Β΄ Παιδικό Σταθμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική εξέταση των μαθητών των προνηπιακών τμημάτων των παιδικών Σταθμών. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, με όλους τους κανόνες υγιεινής και κάθε παιδί θα λάβει ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης. Πιο αναλυτικά, η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις:
5/03/2019 στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό
26/02/2019 στον Γ’ Παιδικό Σταθμό
12/03/2019 στον Δ’ Παιδικό Σταθμό

Τα προνήπια μαθαίνουν πως να φροντίζουν τα δόντια τους, ποιες τροφές να αποφεύγουν για γερά και υγιή δόντια. Καθημερινά για ένα μήνα, στον 1ο Βρεφονηπιακό, τα τμήματα “Σπουργιτάκια” & “Κουνελάκια’”θα βουρτσίζουν τα δόντια τους στο σχολείο, χωρισμένα σε ομάδες και το κάθε παιδί με τη δική του οδοντόβουρτσα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των παιδαγωγών. Το ίδιο θα γίνεται και στους υπόλοιπους σταθμούς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ