Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Την ενίσχυση και τη στήριξη του θεσμού των ΤΟΜΥ ζητά ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Διαμαντοπούλου Ιωάννα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με επικεφαλής το Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής του θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας, ενός θεσμού που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες δημότες και κατοίκους της πόλης.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου έθεσαν ορισμένα προβλήματα δυσλειτουργιών που παρατηρούνται, λόγω ακριβώς της μεγάλης προσέλευσης ενδιαφερομένων στις δυο ΤΟΜΥ που διαθέτει ο Δήμος. Ζήτησαν να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός για τη λειτουργία και των υπόλοιπων μονάδων στην πόλη, ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς οι ανάγκες των πολιτών. Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στα κενά που έχουν παρατηρηθεί στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας της πόλης (πρώην ΙΚΑ).

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας είναι από τους πρώτους που υποδέχτηκαν το νέο θεσμό πρωτοβάθμιας υγείας, διαθέτοντας δυο δημοτικά κτίρια για τη στέγαση της 1ης ΤΟΜΥ στη Νέα Χαλκηδόνα (Μαραθώνος 29) και της 2ης ΤΟΜΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια (Σαρανταπόρου 21, Πλ. Κερκύρας). Με τον τρόπο αυτό δυο περιοχές της πόλης απέκτησαν για πρώτη φορά δομές δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας που υποδέχονται όλους τους κατοίκους, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ