Παύση εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά τις προσεχείς ημέρες

0

O Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει τους δημότες ότι στο διάστημα της αντιπυρικής περιόδου κι ιδιαίτερα σε ημέρες ισχυρών ανέμων και αυξημένης επιφυλακής απαγορεύονται ρητά η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών, η λειτουργία υπαίθριων ψησταριών (μπάρμπεκιου) σε χώρους πρασίνου, οι υπαίθριες οικοδομικές, αγροτικές και άλλες οικιακές και μη εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (μελισσοκομικές εργασίες, οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες), η ρίψη αναμμένων τσιγάρων σε εν γένει υπαίθριους χώρους, η απόρριψη άχρηστων αντικειμένων σε δάση και ρεματιές (δάσος Θεόκλητου και ρεματιές Βριλησσού και Πεντέλης – Χαλανδρίου), καθώς και οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.

Τις ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς απαιτείται συμμόρφωση με τις σχετικές υποδείξεις πρόληψης και πυροπροστασίας των αρχών και σεβασμός στα ενδεχόμενα μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης σε οδούς και σημεία που κρίνεται αναγκαίος ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι αποψιλώθηκαν και καθαρίστηκαν πλέον των 70 οικοπέδων από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια προληπτικών παρεμβάσεων πυρασφάλειας, με βάση τον δημοτικό σχεδιασμό πυροπροστασίας, κατά την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ σχετικές έκτακτες παρεμβάσεις συνεχίζονται σε σημεία που κρίνεται αναγκαίο.

Η αρμόδια διεύθυνση συνέταξε έγκαιρα και φρόντισε για την αποστολή άνω των 300 επιστολών καθαρισμού οικοπέδων στον προβλεπόμενο χρόνο. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί την πλειοψηφία των ιδιοκτητών οικοπέδων που ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στις σχετικές επιστολές που τους εστάλησαν ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Μαυραγάνη. Στις περιπτώσεις εκτεταμένων υπηρεσιακών παρεμβάσεων υπήρξε η αναλογούσα χρέωση και πληρωμή μετά την υλοποίηση των καθαρισμών από τους ιδιοκτήτες που αδυνατούσαν να τις πραγματοποιήσουν με δικές τους ενέργειες.

Παρακαλούνται οι δημότες και κάτοικοι των Βριλησσίων να απορρίπτουν προσεκτικά και καταλλήλως τα κλαδέματα σε δέματα και τα απορρίμματά τους εντός κάδου και διαχωρισμένα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και  με αυξημένη υπευθυνότητα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες της αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος, οπουδήποτε κι αν αντιληφθεί κανείς εστία φωτιάς, θα πρέπει να καλέσει αμέσως στο Κέντρο Πυρόσβεσης στο 199 και να δώσει σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται. Αναλυτικές οδηγίες παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην επίσημη ιστοσελίδα της. Για να μεταβείτε, πατήστε εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.