Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων τίμησε την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Δοξολογία που τελέστηκε το πρωί της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, τον Πανηγυρικό Λόγο της Ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Αττικής, δημοτικών παρατάξεων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των προσκόπων και φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ημέρες, όπως αυτή, μας καλούν σε συλλογική περίσκεψη και αναδεικνύουν το ζητούμενο για τον τόπο μας και για τον Ελληνισμό διαχρονικά: την Ενότητα και την Αλληλεγγύη, για να επιτύχουμε όσα οραματιζόμαστε και όσα μας αξίζουν. Η ιστορική μνήμη, συλλογική και ατομική, είναι το οχυρό που προστατεύει όλα εκείνα, για τα οποία οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Είναι η κινητήριος δύναμη που αντλείται από τις πράξεις και τα διδάγματα του ένδοξου παρελθόντος για να τροφοδοτήσει, με τη σειρά της, τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αξίες αέναες, αξίες πανανθρώπινες, οικουμενικές, μα και τόσο βαθιά ελληνικές»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στην οδό Αναλήψεως, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βριλησσίων. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών, ενώ ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης έστειλαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου που παρέλασαν μαζί με τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Κρίκος» του Δήμου Βριλησσίων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ