Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Με απορριμματοφόρα και νέους κάδους εξοπλίστηκε ο Δήμος Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 1.400 καφέ κάδους, ενισχύθηκε ο Δήμος Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 150 οχήματα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 39.218 μικροί και μεγάλοι καφέ κάδοι. Μέχρι τέλος του 2023 θα έχουν παραδοθεί συνολικά 200 οχήματα και 50.000 καφέ κάδοι. Για το τί ρίχνουμε στο καφέ κάδο δείτε εδώ: https://www.edsna.gr/choristi-syllogi-apovliton/

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Σπ. Βρεττό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και την Ευρ. Κοσμίδη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων και για θέματα Αθλητισμού της Δ/νσης Αθλητισμού & Πολιτισμού.  Παρόντες ήταν και οι  Αντιδήμαρχοι Χ. Κατσανδρή, Μ. Βρεττός, Γ. Πετάκος, Στ. Τοπαλίδης, Ν. Δαμάσκος και Α. Αραμπαντζής.

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιτυχημένη συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών διαπιστώνοντας την ικανοποιητική εξέλιξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τον κύριο Πατούλη για τη στενή και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δήμος Αχαρνών και Περιφέρεια έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας. Σήμερα πραγματικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραλαμβάνουμε 3 ακόμα νέα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων με καφέ κάδους. Είχε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα από την Περιφέρεια περίπου πριν ενάμιση χρόνο, εμείς πιλοτικά το εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα στον δήμο Αχαρνών και είδαμε πραγματικά την ανταπόκριση του κόσμου. Σήμερα με τον νέο εξοπλισμό που μας παρέχει η Περιφέρεια, θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα θετικό βήμα, ένα βήμα μπροστά για την ανακύκλωση και για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων. Η Περιφέρεια δίνει έμφαση τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Έχουμε προχωρήσει και σε άλλα πράγματα και σε άλλες δράσεις: γωνιές ανακύκλωσης, υπόγειοι κάδοι μέσω του ΕΔΣΝΑ και τη συνεργασία της Περιφέρειας. Θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει αλλάξει τελείως εικόνα ο δήμος Αχαρνών. Θα υπάρχουν παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή και οι κάδοι όλων των ρευμάτων για την ανακύκλωση και υπόγειοι κάδοι που δεν θα ενοχλούν και δε θα δημιουργούν προβλήματα. Συνεχίζουμε λοιπόν, σκοπός μας είναι να πάμε ακόμα μπροστά την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά τον Δήμο μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ