Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2021: Το κέφι και η δημιουργία επιστρέφουν στο Μαρούσι – Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από την περσινή “διαφορετική” διεξαγωγή του, το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου επιστρέφει δυναμικά τον Ιούλιο του 2021 για ένα καλοκαίρι γεμάτο κέφι και δημιουργία, δίνοντας μια νότα ελπίδας στη δύσκολη περίοδο που εξακολουθούμε να διανύουμε.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και της κωμωδίας θα φροντίσουν για την ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών του Αμαρουσίου σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα στο στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219), από την Πέμπτη 1 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Στη σχετική Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου αρχικά έκανε μια αναδρομή στο περσινό Φεστιβάλ και στις ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διοργανώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι παρά τα εμπόδια η διοργάνωση κατάφερε να αποτελέσει πρωτοπόρο δείχνοντας το “δρόμο” για το πώς θα μπορούσαν να συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις κάτω από αυτό το καθεστώς και συνέχισε: «Το φετινό καλοκαίρι ερχόμαστε να συντονιστούμε με το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας και να συνδυάσουμε αυτό που ονομάζεται κέφι, συναναστροφή, παρέα, κοινωνικότητα. Μέσα από το Φεστιβάλ σηματοδοτούμε ακριβώς αυτή τη διαδικασία.

Με ένα σύνολο παραστάσεων που επιλέχτηκαν προσεκτικά μέσα από ενδιαφέρουσες παραστάσεις, φιλοξενούμε πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου, της λαϊκής, της έντεχνης και της ροκ μουσικής σκηνής, με έμφαση στη συμμετοχή των νέων μας και ειδικότερα των εκδηλώσεων της ΑΡΤΕΜΕΙΣ που ενσωματώνουμε στο πρόγραμμα. Θέλουμε αυτό το 20ημέρο του Ιουλίου να δώσουμε μια πραγματική όαση χαράς και πολιτιστικής δημιουργίας. Το Μαρούσι, με ένα ιδιαίτερο Μητροπολιτικό χαρακτήρα και μ’ ένα ιδιαίτερο βάρος στον ΒΑ τομέα της Αττικής, σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο, αναδεικνύεται με την εξωστρεφή πολιτική και την εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική σε ένα υπερτοπικό κέντρο πολιτισμού.»

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πέππας ο οποίος σημείωσε από την πλευρά του: “Φέτος τολμάμε ξανά με μεγαλύτερη αισιοδοξία και διοργανώνουμε το Φεστιβάλ του Δήμου μας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των καλλιτεχνών και του κοινού. Σημαντικά ονόματα του θεάτρου και του ελληνικού πενταγράμμου θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα ταξιδέψουν τους Μαρουσιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.”.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Νικολαράκος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ARTEMEIΣ Festival 2021, δημοσιογράφος, κ. Μανώλης Νταλούκας, ενώ παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ Φανή Λέκκα και Θοδωρής Καστανάκης.

Ακόμη ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσία του ο κωμικού Λάμπρου Φισφή, ο οποίος με τη σειρά του και με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος του εξέφρασε τη χαρά του που συμμετέχει στο Φεστιβάλ.

 

 

Τι θα δούμε φέτος

Την αυλαία του προγράμματος ανοίγει η πολυαγαπημένη στο κοινό Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ακολούθως τη σκυτάλη παίρνουν η θεατρική παράσταση με την Κατερίνα Διδασκάλου «Η πόρνη από πάνω», ο stand up κωμικός Λάμπρος Φισφής, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τραγούδια αφιερωμένα στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, οι καταξιωμένοι ΠΥΞ ΛΑΞ, το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής Γιάννης Πάριος, οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλης Χατζηγιάννης, η αγαπημένη Ματούλα Ζαμάνη και η μοναδική Δήμητρα Γαλάνη. Στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου εμφανίζεται για πρώτη φορά το Φεστιβάλ νεολαίας νέων απόψεων και δημιουργικών ιδεών “ARTEMEIΣ festival 2021”, με τρεις παραστάσεις στις 17 , 18 και 19 Ιουλίου.

Του Φεστιβάλ θα προηγηθούν οι Μουσικές Βραδιές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή της κλασικής ορχήστρας Νέων σε αποσπάσματα Όπερας, της Ελληνικής Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής σε αξέχαστες μελωδίες και της Ορχήστρας Κιθαριστών, στις 11, 12 και 13 Ιουνίου αντίστοιχα.

Προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ

Ο κ. Πέππας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Εφημερίδας Χ-τύπος σχετικά με το αν υπάρχει μέριμνα όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο Φεστιβάλ ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει ειδική μπάρα στην κάτω μεριά του Φεστιβάλ. Πάντα τους εξυπηρετούμε και τους βοηθάμε. Έχουμε ειδικές θέσεις δεξιά της σκηνής, δηλαδή συγκεκριμένους χώρους όπου κάθονται, και έρχονται και περνούν απολαυστικά και όμορφα. Όλα αυτά τα χρόνια το προσέχουμε αυτό το σημείο και πραγματικά έρχονται και περνούν ευχάριστα όλοι.”

Προπώληση εισιτηρίων
  • Ηλεκτρονικά: ticketmaster, τηλ. 210-8938111
  • Δημαρχείο Αμαρουσίου στο ισόγειο (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τηλ. 213-20.38.059. Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 -14:00.
  • Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στο ισόγειο (Βασ. Σοφίας 85), τηλ. 210-80.56.314. Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 -14:00.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ