Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το πρώτο “πάρκο τσέπης” δημιουργήθηκε στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του χορηγικού Προγράμματος «Συνεργασία» του Δήμου Αμαρουσίου που υλοποιείται βάσει σχεδιασμού του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε η δημιουργία του 1ου «Πάρκου Τσέπης» με τη δωρεά επώνυμης εταιρίας.

Το πάρκο βρίσκεται επί των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πλαταιών, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.

Οι εργασίες φύτευσης έλαβαν χώρα την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στο πάρκο, παρουσία της Εντεταλμένης Συμβούλου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς και υπεύθυνης της εν λόγω ενέργειας, Φανής Λέκκα. Την ολοκλήρωση του πάρκου με τη φύτευση πάνω από 150 φυτά ανέλαβαν οι εργαζόμενοι της χορηγού εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Οργάνωση Γη» πραγματοποίησε εκπαίδευση στους συμμετέχοντες για ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής στις πόλεις μας.

 

 

Η δημιουργία του Πάρκου, που ήταν επί χρόνια ένας αναξιοποίητος κοινόχρηστος χώρος, θα αποτελέσει στο εξής, έναν χώρο πρασίνου που θα αναβαθμίσει το μικροκλίμα της περιοχής, θα ορισθεί ως σημείο αναφοράς και κοινωνικοποίησης των κατοίκων και θα αυξήσει το βαθμό ποιότητας του αστικού τοπίου.

Από πλευράς της εταιρίας, παραβρέθηκαν η Κορίνα Λάζαρη – P&G South East Europe Company Communications Director και από πλευράς «Οργάνωση ΓΗ» οι Αγγελική Μπαμπαλούκα – Head of Communication & Partnerships και Νικολέττα Καρυστινού – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ