Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου έδειξε έμπρακτα τη στήριξή του στα αδέσποτα ζώα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, η Φιλοζωϊκή Δράση «Νοιάζομαι», που διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου.

Η δράση που υλοποιήθηκε στην πλατεία ΗΣΑΠ, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Γιάννη Ιωαννίδη, αφορούσε σε συγκέντρωση τροφών & φαρμάκων για τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης. Επιπλέον το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πρωτοποριακό πρόγραμμα Δωρεάν Στειρώσεων αλλά και να υιοθετήσει αδέσποτα σκυλάκια ή γατάκια.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έλαβαν τα συγχαρητήρια των πολιτών για το αξιοσημείωτο έργο που αφορά σε φιλοζωικές δράσεις και ενέργειες ουσίας.

 

 

Το αποτέλεσμα του φιλοζωικού καλέσματος της 25ης Ιουνίου είναι τριπλά επιτυχημένο:

· Συγκέντρωση επιπλέον ξηράς τροφής για αδέσποτα (σκύλους – γάτες). Υποστηρίζεται έτσι, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (κάθε Τετάρτη) του Δήμου (υλοποιείται με ιδίους πόρους), δωρεάν παροχής τροφής προς όλους όσοι συνδράμουν τα αδέσποτα της πόλης. Παράλληλα ενισχύθηκε και το «φαρμακείο» του Δήμου με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τα αδέσποτα.

· Αύξηση του μητρώου εθελοντών φροντιστών αδέσποτων (150 άτομα)

· Προώθηση υιοθεσιών (2 σκυλάκια + 2 γατάκια). Σε συνεννόηση με τους εθελοντές η δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

 

 

 

Τέλος οι πολίτες ενημερώθηκαν για το ενεργό πρόγραμμα στειρώσεων σε όλες τις γειτονιές (βλ. συνημμένο πίνακα) το οποίο εντατικοποιείται από τις 28 Ιουνίου με δράση στην Πλατεία Ηρώων.

 

 

Στη φιλοζωική δράση το παρών έδωσε επίσης, η σύζυγος του Δημάρχου Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

Συμμετείχαν ακόμη ο Σύμβουλος του Δημάρχου για την ευζωία των αδέσποτων Νίκος Τακτικός και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί – δημοσιογράφοι Πόπη Χατζηδημητρίου (εθελόντρια του περιοδικού Σχεδία) και Γιώργος Ψάλτης, τοπικοί παράγοντες και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ