Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με 186 φιάλες αίματος ενίσχυσε την Τράπεζα Αίματος η 30η Εθελοντική Αιμοδοσία του δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

21 περισσότεροι εθελοντές ζωής σε σχέση με την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία προσέφεραν το υπέρτατο αγαθό αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, συμμετέχοντας στην 30η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στη εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών, όπου μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, 186 εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε αιμοληψία από το προσωπικά του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ συνεισφέροντας ώστε να συγκεντρωθούν 186 φιάλες αίματος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στους οποίους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την έμπρακτη αγάπη τους στο συνάνθρωπο, υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή».
Επίσης, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για την υποστήριξή τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών.


Παράλληλα, με την Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.
Οι συμμετέχοντες στην Αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που, σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης, τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ