Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Επ. Γαρδέλη «Μαρούσι μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου»  Μ. Πατούλη Σταυράκη, εγκαινίασε την έκθεση – αφιέρωμα στους μεγάλους εικαστικούς της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έκθεση – αφιέρωμα στους μεγάλους εικαστικούς δημιουργούς του Αμαρουσίου Γιάννη Τσαρούχη, Ευγένιο Σπαθάρη, Πάνο Βαλσαμάκη και Γιώργο Γεωργιάδη που φιλοξενείται στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, εγκαινίασε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Επαμεινώνδα Γαρδέλη «Μαρούσι μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου» Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Το Μαρούσι τιμώντας τους σημαντικότερους πυλώνες τέχνης και πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη πραγματοποίησε μία κοινή αφιερωματική έκθεση με τιμώμενους φορείς το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, το Μουσείο Ευγένιου Σπαθάρη, το Μουσείο Ελληνικής Κεραμικής και τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης, η κ. Πατούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πολιτισμός είναι ο θεμέλιος λίθος μιας κοινωνίας και ο σεβασμός στους ανθρώπους εκείνους που μέσα από το έργο τους έχουν συμβάλει ώστε να γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι και ως κοινωνία, είναι δείγμα πολιτισμού. Ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Πάνος Βαλσαμάκης όχι μόνο άφησαν σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη μας αλλά ανέδειξαν το Μαρούσι σε κέντρο εικαστικής δημιουργίας εμβέλειας. Η πρωτοβουλία να εκτεθεί το έργο τους σε ένα κοινό αφιέρωμα είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη. Η πόλη μας χρειάζεται πολύ περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξει τους κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς της. Εμείς στον συνδυασμό “Μαρούσι μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου” έχουμε θέσει στις προτεραιότητές μας να δώσουμε νέα πνοή στο πολιτιστικό κεφάλαιο της πόλης και να αφυπνίσουμε νέους δημιουργούς και καλλιτεχνικά ρεύματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ