Εθελοντές καθάρισαν το πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι [Εικόνες]

0

Με επιτυχία διοργανώθηκε η δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι με τη συμμετοχή εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, Φορέων / Συλλόγων του Αμαρουσίου και κατοίκων της περιοχής Νέας Λέσβου.

Η δράση έλαβε χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των Φορέων και των Πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και η γνωριμία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως η “εθελοντική συμμετοχή των πολιτών πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις προστασίας του πρασίνου μας”, μήνυμα που μετέφερε στους παρευρισκομένους εθελοντές και κατοίκους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που επισκεπτόμαστε οργανωμένα με τις υπηρεσίες μας το πάρκο του Αρίωνα, που αποτελεί πνεύμονα ζωής όχι μόνο του Αμαρουσίου αλλά όλων των Βορείων Προαστίων και της Αττικής.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αλλά και κυρίως σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου μας Θεόδωρου Αμπατζόγλου για πιστή εφαρμογή των κανόνων πολιτικής προστασίας, ευαισθητοποιούμε τους πολίτες και τους καταστούμε συμμέτοχους στην τήρηση της καθαριότητας και της ασφάλειας, στα πάρκα και πλατείες της πόλης μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με δράσεις όπως αυτή, να επιτηρήσουμε δυναμικά και να προστατεύσουμε τις γειτονιές μας ειδικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου». 

Όσο αφορά στις αθλητικές υποδομές του Πάρκου Αρίωνα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Νικολαράκος δήλωσε πως στο πλαίσιο της εκτέλεσης του τεχνικού προγράμματος του 2020 τα ανοικτά γήπεδα του Αρίωνα θα ανακαινιστούν πλήρως και θα είναι και πάλι ασφαλή και επισκέψιμα για πολίτες και αθλητικούς συλλόγους.

Εκπροσωπώντας τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου η πρόεδρός του και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες των κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος με κορυφαία στιγμή  την επίτευξη μείωσης του συντελεστή δόμησης, από 1.60 σε 0,80, εις βάρος των περιουσιών τους και προς όφελος της διάσωσης του πρασίνου έκτασης 240 στρεμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης παρόντες ήταν ακόμη: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κων/νος Ρώτας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου – Σταματάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάντυ Ρώτα και Ιωάννης Ιωαννίδης. Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΓΕ Αλέκος Κόκκαλης, η Προϊσταμένη του 8ου Νηπιαγωγείου Χρύσα Κουτρούλη,  ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.