Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην εθνική προσπάθεια προώθησης των “καθαρών” μορφών μετακίνησης και κατά συνέπεια στον περιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων από τον τομέα των μεταφορών, όπως αυτή υπαγορεύεται από στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο – και – μέσω της εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημειώνει για το θέμα αυτό: “Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προσπάθειας, ο Δήμος μας προχωρά στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την αποτελεσματική τοποθέτηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος μεταφορών της πόλης και τη χωροταξική του οργάνωση. Για αυτόν τον λόγο, προχωρούμε σε ιχνηλάτηση των υφιστάμενων χαρακτηριστικών κυκλοφορίας, στάθμευσης, πολεοδομικής και χωροταξικής οργάνωσης των οικισμών του μέσω κατάλληλων αναλύσεων και χαρτογράφησης, όπως επίσης και σε αξιολόγηση της διαθέσιμης χωρητικότητας του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η διαδικασία αυτή, εναρμονιζόμενη με το μελλοντικό πρόγραμμα αναπλάσεων – παρεμβάσεων του Δήμου στον κοινόχρηστο χώρο, τις μελλοντικές κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις της χώρας και τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς, διαμορφώνει το περιβάλλον στο οποίο καλείται να λάβει χώρα η ορθολογική χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η συμμετοχή όλων όσοι ζουν ή εργάζονται στο Μαρούσι είναι πολύ χρήσιμη”.

Οι απόψεις, οι προτιμήσεις, οι ιδέες και οι παρατηρήσεις σας αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα αξιοποιήσει ο Δήμος για να βελτιστοποιήσει το σχεδιασμό του στα παρακάτω πεδία:

  • καλύτερη χωροθέτηση των σταθμών στην περιοχή του Δήμου,
  • διασφάλιση της βιωσιμότητας των προτεινόμενων λύσεων,
  • διαμόρφωση κινήτρων προώθησης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για αυτόν τον σκοπό, απευθυνόμαστε στους κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες του Δήμου μας και βασιζόμαστε στην ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό με τη συμπλήρωση της συγκεκριμένης ερευνάς.

Ενημερωτικό Έντυπο_ΣΦΗΟ Αμαρουσίου

Μπορείτε να βρείτε την έρευνα στον σύνδεσμο: https://forms.office.com/r/AVfF6qFk3L

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ