Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου: Καταγγελία για τις απολύσεις σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου

0

Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου καταγγέλλει την μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής Αλίμου να προχωρήσει στη μη ανανέωση συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ 16 εργαζομένων (από τους 43) στους Παιδικούς Σταθμούς, στην ουσία δηλαδή στην απόλυσή τους, μέσα στον Αύγουστο και μάλιστα με fast track διαδικασίες.

Αναλυτικά:

Με εντολή της δημοτικής αρχής το  ΔΣ των παιδικών σταθμών του Δήμου συνεδρίασε  δια περιφοράς ( δηλαδή στην ουσία δε συνεδρίασε , παρά μόνο κάθε μέλος του έστειλε μια ηλεκτρονική ψήφο) την Παρασκευή 07/08/2020 .  Το ΔΣ αποφάσισε  την μη ανανέωση 16 συμβάσεων , στην συντριπτική τους πλειοψηφία λόγω ‘’.. μη προσήκουσας παροχής υπηρεσιών’’ και “ αναδιάρθρωσης του προσωπικού’’, χωρίς καμία επιπλέον εξήγηση.

Για να ολοκληρώσει την μεθόδευση αυτή, η διοίκηση του Δήμου  συγκαλεί την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Αυγούστου για να νομιμοποιήσει στην ουσία την απόφαση του ΔΣ των παιδικών σταθμών.  Ζητάει δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς στην ουσία να συνεδριάσει, να απολύσει 16 κυρίως γυναίκες εργαζόμενες,  κάποιες μωρομάνες,  τρεις μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο!

Η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέγεται για πολλοστή φορά από την Δημοτική Αρχή με πρόσχημα την πανδημία.  Είναι πρακτική που αποκλείει τον διάλογο και την πολιτική  αντιπαράθεση, αφού στην ουσία καταλήγει σε μια απλή καταγραφή ψήφων και για αυτό την έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει.  Ξεπερνάει όμως κάθε όριο να απολύονται εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο!

Η μεθόδευση αυτή  αποτελεί προσπάθεια ευθείας τρομοκράτησης των εργαζομένων και δημιουργίας κλίματος ομηρίας. Πατάει δε πάνω στο απαράδεκτο καθεστώς της πρόσληψης εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ, εξ’ ορισμού με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αναλώσιμους και με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Άλλωστε με τις απολύσεις αυτές ανοίγει διάπλατα πια η πόρτα, για να διευρυνθεί το απαράδεκτο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων μέσω ιδιώτη-εργολάβου, που ούτως ή άλλως είναι προσφιλής τακτική της δημοτικής αρχής. Γιατί βέβαια, είναι απολύτως αδύνατο να καλυφθεί το απαραίτητο προσωπικό ,που προβλέπεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών,  με άλλο τρόπο μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Δε μας ξενίζει. Είναι διακηρυγμένη η πολιτική θέση της διοίκησης του Δήμου ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να λειτουργούν με ιδιώτες. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Κέρδη στους ιδιώτες -εργολάβους που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι δημότες από την τσέπη τους. Κοινωνικές υπηρεσίες που θα υπολειτουργούν και σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών.

Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να καλυφθούν με εργαζόμενους σε κοινωνικές υπηρεσίες, προσωρινούς και αναλώσιμους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των γονιών και των παιδιών για παιδικούς σταθμούς και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, που αντικειμενικά το προσωπικό πρέπει να αυξηθεί και όχι να μειώνεται.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις απολύσεις ! Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει αυτή την κατάπτυστη απόφαση! Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς, πόσο μάλλον με μοναδικό θέμα απολύσεις εργαζομένων. 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΜΟΥ

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.