Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις πρόληψης στο Αιγάλεω

0

Δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με βασικά ιατρικά θέματα έχουν οι άνθρωποι στο Αιγάλεω μία φορά το μήνα με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας, της 1ης, 2ης, 3ης Τοπικών Ομάδων Υγείας και του δήμου Αιγάλεω.

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε η επίκαιρη εκδήλωση «Μιλώντας για τον καρκίνο του παχέος εντέρου» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Οι παγκόσμιες ημέρες υγείας είναι άλλωστε μία σημαντική ευκαιρία πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για τα προγράμματα αγωγής υγείας, την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση μιας νόσου.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω, Ι. Κουλούρης τόνισε τη συνεχιζόμενη συνεργασία για πρώτη φορά με τον δήμο Αιγάλεω που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να ενημερώνονται ζωντανά για θέματα που τους αγγίζουν. Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ), µε τη διεπιστημονική ομάδα τους (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς) υπό την αιγίδα της 2ης Υ.Πε έχουν καθιερώσει μία μέρα κάθε μήνα, ως μέρα πληροφόρησης του κοινού. Τις Τετάρτες ενημερωνόμαστε, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο δήμος Αιγάλεω μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, προτείνοντας ζητήματα για τις θεματικές εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες, στέλνοντας ένα email στο [email protected]

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.