Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Ντροπή! Αποτρόπαιος θάνατος 7 αδέσποτων σκύλων στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, διαπιστώθηκαν, από υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αιγάλεω, ο αποτρόπαιος θάνατος 7 αδέσποτων σκύλων, που είχαν βρει καταφύγιο στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «Αλέξης Μινωτής» και βανδαλισμοί στο κυλικείο, στον φωτισμό και σε άλλα αντικείμενα του θεάτρου.
Ο Δήμος Αιγάλεω, καταγγέλλει το γεγονός των βανδαλισμών και της βάρβαρης θανάτωσης των ζώων και έχει ήδη υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων.
«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αντίστοιχοι βανδαλισμοί υπήρξαν τόσο στο γήπεδο της οδού Ορυζομύλων, όσο και σε σχολεία.
Μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός της θανάτωσης των ζώων, τα οποία βρίσκονταν στο χώρο αυτό εδώ και δύο μήνες. Ο Δήμος μας είχε προσπαθήσει αρκετές φορές, χωρίς αποτέλεσμα, να τα περισυλλέξει, ώστε να εμβολιαστούν, να στειρωθούν και να επαναπροωθηθούν σε ένα υγιές περιβάλλον. Οι ενέργειες αυτές έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με τη βοήθεια του Περιβαλλοντολογικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΔΙΚΕΠΑΖ), στον οποίο έχει ανατεθεί, όπως και από όλους τους όμορους Δήμους, η περισυλλογή και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας. Δυστυχώς, υπάρχουν συμπολίτες που βανδαλίζουν το δημόσιο χώρο και εγκληματούν κατά των ζώων. Η ευαισθητοποίηση και προστασία των αδέσποτων ζώων απαιτεί τη συλλογική προσπάθεια και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος, Φιλοζωικά Σωματεία, Αστυνομία, ενεργοί Πολίτες). Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ