Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δημοτικός σύμβουλος συνέλαβε τον κλέφτη του Νεκροταφείου της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

  • Ο κ. Ευάγγελος Χειμώνας περιγράφει το χρονικό της σύλληψης  Ένα πραγματικά πρωτόγνωρο περιστατικό εξελίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον Δήμο της Μεταμόρφωσης, όπου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης, κ. Ευάγγελος Χειμώνας, ουσιαστικά, συνέλαβε έναν κλέφτη αντικειμένων αξίας από τον Νεκροταφείο.

Στην έγγραφη αναφορά του για το χρονικό της σύλληψης ο κ. Χειμώνας ανέφερε: “Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 22:30 δέχτηκα τηλέφωνο από κάτοικο πλησίον του Κοιμητηρίου ότι ακούγεται θόρυβος και κάτι να σπάει από τον χώρο αυτόν.
Είπα ότι θα πάω και θα ειδοποιήσω το 100, ταυτόχρονα ζήτησα βοήθεια και από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, τηλεφωνικά ειδοποίησα και την προϊσταμένη του Κοιμητηρίου, κα Γεωργία Τζάνου, να έρθει στο χώρο. Φτάνοντας και κάνοντας αυτοψία στην οδό Δερβενίων υπήρχε περιπολικό.
Μετά από λίγο έφτασε στον αύλειο χώρο του Κοιμητηρίου η κα Τζάνου και μου είπε ότι στην οδό Τατοΐου με κατεύθυνση προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, είδε άτομο με σακίδιο, αμέσως φύγαμε και φτάνοντας πιο κάτω, τον σταμάτησα και του ζήτησαν να μου πει τι έχει μέσα στο σάκο. Μου είπε ότι έχει μπρούτζινα πράγματα και να τον αφήσω να φύγει. Αυτό δεν έγινε. Τον κράτησα, ειδοποίησα την Αστυνομία και τον παρέδωσα με τα κλοπιμαία.
Μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα με την υπάλληλο για τα περαιτέρω. Εδόθη σχετική κατάθεση και ακολούθησε η διαδικασία Αυτοφώρου. Το Σάββατο ώρα 10:00 π.μ. ειδοποιήθηκε η κα Τζάνου να παραλάβει από το τμήμα τα κλοπιμαία για να δοθούν στους ενδιαφερόμενους.
Αναλυτικά, τα κλοπιμαία είναι τα εξής:
7 τεμάχια καντήλια
15 τεμάχια λιβανιστήρια
2 τεμάχια σταυροί και
2 τεμάχια ανθοδοχεία, όλα μπρούτζινα.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ