Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

ΕΚΕΑ: Σταθερή αίθουσα αιμοληψιών λειτουργεί στο Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Τώρα μπορείς να δώσεις αίμα και εκτός νοσοκομείων, στη νέα σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στο Αιγάλεω.

Πρόκειται για αίθουσα κατάλληλα εξοπλισμένη και εύκολα προσβάσιμη, όπου ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να προσφέρει αίμα με ασφάλεια, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Η λειτουργία της νέας σταθερής αίθουσας αιμοληψιών αποτελεί ένα έργο κομβικής σημασίας στο στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, με το οποίο αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες μονάδων αίματος του Δυτικού τομέα Αττικής. Η νέα εποχή στην προσέλκυση του εθελοντή αιμοδότη ξεκίνησε.

Στόχος του ΕΚΕΑ είναι η εθελοντική προσφορά αίματος να αποσυνδεθεί από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί στους εθελοντές αιμοδότες, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μία σταθερή δεξαμενή εθελοντών αιμοδοτών, που αιμοδοτεί συστηματικά. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην αποδέσμευση της προσφοράς αίματος από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ.
Περιγράφει δε πως πρόκειται για αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες και εύκολα προσβάσιμες, όπου ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να προσφέρει αίμα με ασφάλεια, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ. H αίθουσα λειτουργεί από το 2019 και προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας πάνω από 3500 μονάδες αίματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ