Διήμερο ανοιχτής αιμοδοσίας από το Δήμο Αιγάλεω 4 & 5 Μαρτίου

0

Ο Δήμος Αιγάλεω με τον Σύλλογο Εργαζομένων διοργανώνουν δράση ανοιχτής εθελοντικής αιμοδοσίας φέτος στις 4 και 5 Μαρτίου για την ενίσχυση της δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Με την πολύτιμη προσφορά του κάθε πολίτη, το αίμα θα είναι διαθέσιμο σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης εφ’ όσον είναι υγιής και μεταξύ 18 και 65 ετών, ενώ η υγεία του εξετάζεται σχολαστικά. Νέοι ηλικίας 17 ετών χρειάζονται γραπτή συγκατάθεση ή παρουσία κηδεμόνα. Ο υποψήφιος αιμοδότης θα πρέπει να αισθάνεται καλά, να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη μέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον, να έχει προηγηθεί ελαφρύ πρωινό στη διατροφή του ή να έχουν περάσει 3 ώρες από ένα επίσης ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Η αιμοληψία διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και είναι τελείως ανώδυνη, ενώ γίνεται λήψη ιστορικού, ελέγχεται η πίεση του αίματος και η αιμοσφαιρίνη. Μέσα σε λίγη ώρα ο οργανισμός αναπληρώνει τον όγκο του αίματος που του έλειψε. Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε 3-4 μήνες. O ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για την καταγραφή στο εθνικό μητρώο εθελοντών.

Η δράση θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου), στις 4 Μαρίου από τις 12.30 έως τις 18.30 και στις 5 Μαρτίου από τις 8.30 μέχρι τη 13.00.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αιγάλεω αναφέρει πως θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, όπως ενημερωτικές καμπάνιες, βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.