Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Δήμος Αιγάλεω: Μνήμη και τιμή στον ποντιακό ελληνισμό [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κάθε επισημότητα, ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε και φέτος τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ανήμερα της 19ης Μαΐου.

επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε με την παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και ακολούθησε ειδική εκδήλωση στο Ηρώο της Πλατείας Αγίας Αικατερίνης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.

Έπειτα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Γκίκα στο μνημείο του ποντιακού ελληνισμού, μαζί με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους εκπροσώπους των εθνοτοπικών συλλόγων Εστία Ποντίων & Φίλων « Ο Καύκασος», Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» και «Ένωση Ποντίων».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας σε δήλωσή του τόνισε:

“Η τραγωδία της γενοκτονίας των Ποντίων είναι από τα γεγονότα που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία μας, καθώς υπήρξε εξέχουσα προσφορά ηρωισμού και αυταπάρνησης σε αξίες και ιδεώδη, που ενσαρκώνουν το βαθύτερο νόημα του ανθρώπου και της ζωής.

Οι νεότερες γενιές οφείλουμε να απαιτούμε το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη, τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας σαν επισφράγισμα των αγώνων του τόσο βάναυσα καταπατημένου λαού, που επιβίωσε προχωρώντας στον δρόμο της προκοπής και της ανόδου δίνοντας στοιχεία αξίωσης και πολιτισμού.

Η ιστορική συνείδηση είναι ζωντανή μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να την κρατάμε ζωντανή, μαζί με την τιμή και την ευγνωμοσύνη προς τον Ποντιακό Ελληνισμό.”

   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ