Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Αιγάλεω: Μεταστέγαση των σχολείων άφησε ο σεισμός της 19ης Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως είναι γνωστό, ο σεισμός της 19ης Ιουλίου, αν και – ευτυχώς δεν περιείχε κανέναν τραυματισμό, άφησε πίσω του υλικές ζημιές ανά τους δήμους.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον Δήμο Αιγάλεω, πέντε σχολεία του Δήμου επλήγησαν από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου 2019 και μετά από αυτοψία των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κρίθηκε ότι έπρεπε να επισκευαστούν πριν δοθούν σε χρήση. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου η διοίκηση του Δήμου και οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στις ενέργειες που επιβαλλόταν να γίνουν.
Μάλιστα, από τις 2 Σεπτεμβρίου που ανέλαβε η καινούργια δημοτική αρχή, στόχος ήταν η αναζήτηση αυτών των λύσεων, ως προς τη μεταστέγαση των σχολείων, οι οποίες θα ήταν οι πιο λειτουργικές και θα επέφεραν τη μικρότερη αναστάτωση στη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους. Με την εξεύρεση των κατάλληλων κτιρίων (πρώην 15ο Δημοτικό και πρώην 2ο Λύκειο), εκ μέρους του Δήμου, και με τη μεταστέγαση τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο και στο 5ο Δημοτικό, αποφεύχθηκε η απογευματινή βάρδια για τα δημοτικά σχολεία (7ο-11ο-17ο και Ειδικό).
Ωστόσο, η μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου και η εξομάλυνση των δυσκολιών που επέφερε η απογευματινή βάρδια στο 4ο Γυμνάσιο, χρειάστηκε περισσότερο χρόνο λόγω αντικειμενικών προβλημάτων ως προς την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου μεταστέγασης.
Ο Δήμος Αιγάλεω προώθησε ταυτόχρονα δυο επιλογές κτιρίων (το κτίριο του ΟΑΕΔ και το κτίριο του πρώην 6ου Δημοτικού), ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πιο κατάλληλο αλλά ταυτόχρονα και αυτό στο οποίο θα μπορούσε να γίνει η μεταστέγαση όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να επανέλθει η πρωινή βάρδια του 1ου Γυμνασίου και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

Γιάννης Γκίκας: «Οι μαθητές των σχολείων μας ήταν και παραμένουν προτεραιότητά μας»
Επιπλέον, ξεκίνησε ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην 6ου Δημοτικού και πολύ σύντομα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μεταστεγαστεί το 1ο Γυμνάσιο σε πρωινή βάρδια.
Ο Δήμος από την αρχή αυτής της προσπάθειας βρισκόταν σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση, τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ´ Αθήνας, τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών, και όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας: «Στους μαθητές των σχολείων μας, δηλώνουμε πως όχι μόνο δεν ξεχάστηκαν αλλά ήταν και παραμένουν προτεραιότητα μας, αποτελούν το μέλλον της πόλης μας και πιστεύουμε σ’ αυτούς.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ