Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Νέο μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας ο Δήμος Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τον περασμένο Μάρτιο τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», με τη συμμετοχή επτά ακόμη όμορων Δήμων: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.

Η Συμμαχία αυτή αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης και υποστήριξης των πολιτών με πολύπλευρα οφέλη τόσο για τα ευάλωτα τμήματα του τοπικού πληθυσμού που θα ενισχυθούν σημαντικά με πόρους και εργαλεία για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, καθώς και για τους πολίτες στο σύνολό τους, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών CO2 που εκλύονται στην ατμόσφαιρα αλλά και των γενικότερων ωφελειών από τη «στροφή» σε βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές πολιτικές.

Πρωταρχικός σκοπός αυτής της προσπάθειας θα είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας, με ανταγωνιστικό κόστος, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αξιοποίησή της με τρόπο που μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων Δήμων, αλλά και γενικότερα η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σε τοπικό επίπεδο για θέματα βιωσιμότητας, ενεργειακής δημοκρατίας και ενεργειακής μετάβασης.

Μετά τους Δήμους Περιστερίου, Μαραθώνα, Τήλου και Φιλοθέης-Ψυχικού, ο Δήμος Φυλής αποδέχθηκε τη πρόσκληση για συμμετοχή στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία και γίνεται πλέον μέλος της μεγάλης ενεργειακής και περιβαλλοντικής αλυσίδας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, στο Δημαρχείο Αθηνών, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας υποδέχθηκε τον δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού και τον καλωσόρισε και τυπικά στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Οι δυο τους είχαν εγκάρδια συνομιλία και αναφέρθηκαν στις άμεσες κοινές δράσεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ