Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων για 3.000 Αθηναίους στην οικία της Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Οικία Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων, που εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη πριν από ένα χρόνο, συνεχίζει και το 2019 να λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος, έτοιμος να υποδεχθεί όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, με την υποστήριξη της Microsoft μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων START Project.
Στο ανακαινισμένο από τον δήμο Αθηναίων εμβληματικό οίκημα της Κυψέλης, όπου έζησε κατά τη ναζιστική κατοχή η ηρωίδα της αντίστασης, το 2018 περισσότερα από 3.000 άτομα συμμετείχαν στα μαθήματα και τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων μαθητές, φοιτητές, κάτοικοι της γειτονιάς και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σε περισσότερα από 300 μαθήματα και workshops, άτομα κάθε ηλικίας ήρθαν σε επαφή με τη νέα ψηφιακή εποχή. Γυναίκες (67%) και άνδρες (33%), στην πλειονότητά τους άνεργοι, φοιτητές και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα -θεωρητικά, πρακτικά, αλλά και εργαστηριακά- στις ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας.
Το START project παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλα τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες θεματικές ενότητες, αλλά και δράσεις.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ