Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Η επέτειος Γρηγορόπουλου και η επίσκεψη Ερντογάν φέρνουν “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυστηρές και εκτεείς θα είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας σήμερα και αύριο λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης Ερντογάν.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τετάρτης έχουν προγραμματιστεί λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα μέτρα ασφαλείας θα βασιστούν στην ίδια πρακτική με όσα ίσχυσαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες.

Ελικόπτερο και drone της αστυνομίας θα παρέχουν ανά πάσα στιγμή εικόνα σε πραγματικό χρόνο στα κεντρικά της ΓΑΔΑ. Σε διάφορα σημεία θα τοποθετηθούν υδροβόλα οχήματα «Αίαντες», ενώ δυνάμεις των ομάδων ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, καθώς συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

 

Μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν

Mεγάλη θα είναι η κινητοποίηση των αρχών και την επόμενη μέρα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Drones, ελικόπτερα, και ελεύθεροι σκοπευτές, θα επιστρατευτούν, ενώ σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από το αεροδρόμιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την συνοδεία του θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να παραμείνει περίπου 6 ώρες στην Αθήνα. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλους τους δρόμους, που θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Σε επιφυλακή θα είναι και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη της τουρκικής πρεσβείας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ