Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

ΔΣ Αθήνας: «Πέρασαν» ο προϋπολογισμός και το τεχνικό σχέδιο δράσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός και το τεχνικό σχέδιο δράσης του δήμου Αθηναίων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου.

Στην εισήγησή του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2022, ύψους 65 εκατ. ευρώ, τόνισε πως «η Αθήνα έχει όραμα με στρατηγική και πρόγραμμα με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση υλοποίησής του».

 

Οι τοποθετήσεις του δημάρχου

Το τεχνικό πλαίσιο δράσης του δήμου Αθηναίων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Σε ειδική συνεδρίαση, στη συνέχεια, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και ο προϋπολογισμός.

Ο δήμαρχος απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης, διερωτώμενος έαν γνωρίζουν κάποιον άλλο φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα να έχει κάνει τόσα έργα όσα ο δήμος της Αθήνας ακόμα και σε ομαλές συνθήκες και όχι μέσα σε περίοδο υγειονομικής κρίσης όπως είμαστε τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα, ο Κ. Μπακογιάνης απέρριψε τον ισχυρισμό παρατάξεων της αντιπολίτευσης πως τα έργα είναι για το κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην «Διπλή Ανάπλαση», η οποία, όπως είπε, αφορά τον Ελαιώνα, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε πως τα μεγαλύτερα έργα του προγράμματος ανάπλασης του δήμου αφορούν στην αντικατάσταση όλων των φωτιστικών της Αθήνας με σύγχρονα, ενώ περιλαμβάνονται και ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές πεζοδρομίων και άλλα έργα, τα οποία εκτείνονται και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεων, ανέφερε τις βασικές προτεραιότητες του νέου τεχνικού προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι αντιπλημμυρικά έργα, κυκλοφοριακές μελέτες, συντηρήσεις και επισκευές σχολείων, υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ αλλά και ενίσχυση του πρασίνου και βελτίωση των ήδη υπάρχοντων πάρκων και εκτάσεων της Αθήνας.

 

Επικρίσεις της αντιπολίτευσης

Από την αντιπολίτευση και την παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης», ο Κώστας Αλεξίου, ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η δημοτική αρχή είναι πρόγραμμα προετοιμασίας της εκλογικής μάχης του 2023 καθώς είναι οπισθοβαρές και το 40% των έργων του είναι για το κέντρο της πόλης. Παράλληλα ανέφερε ότι το 2021 η απορροφητικότητα δεν ξεπερνά το 21%.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» και τέως δήμαρχος, Γιώργος Μπρούλιας, χαρακτήρισε το προτεινόμενο πρόγραμμα «συντηρητικό για το 2022 και υπέρμερτρα φιλόδοξο το 2023», ενώ ο Χαράλαμπος Βουρδουμπάς από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγόρησε ευθέως τη δημοτική αρχή, ότι ακολουθεί «στρατηγικές επιλογές οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα», επεσήμανε πως έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο, σχέδιο που θα αναβάθμιζε όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» σημείωσε ότι, όσα προβλέπονται στο τεχνικό σχέδιο δράσης, είναι ελάχιστα μπροστά στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει η πόλη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ