Αγ. Ανάργυροι – Καματερό: Γέμισαν οι γειτονιές της πόλης ζωή κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

0

Με σύνθημα «μετακινούμαστε με μέσα φυσικά στο περιβάλλον, μένουμε υγιείς» ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στις 12-22 Σεπτεμβρίου 2021 προωθώντας έναν εναλλακτικό και υγιή τρόπο ζωής μετακίνησης, που αφήνει το ελάχιστο αποτύπωμά του στο περιβάλλον.

Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αποτελούν μια ευκαιρία για τους δημότες να αφήσουν το αυτοκίνητο, επιλέγοντας εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το περπάτημα, συμμετέχοντας στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας όλων.

Οι δημότες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την πρώτη θέση στάθμευσης για ΑμεΑ την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στο νέο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τη συμμετοχή του Γραφείου ΑμεΑ του Δήμου, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της οργάνωσης «Μαμάδες στο δρόμο».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μίκης Θεοδωράκης «ζωντάνεψε» ξανά μέσα από τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, που μετέφερε το αθάνατο έργο του στις γειτονιές της πόλης, χαρίζοντας το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και συγκινητικές στιγμές. Είχε προηγηθεί μία δράση που έδωσε τη χαρά σε όλο τον κόσμο να αθληθεί δημιουργικά και πρωτότυπα παιχνίδια όπως Zumba, ενώ αργότερα μπόρεσαν να απολαύσουν το μουσικό συγκρότημα «Ελαία» στην συναυλία της που έγινε στην Ελιά του Πεισίστρατου.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι της πόλης κατακλύστηκαν από πολίτες όλων των ηλικιών που βρήκαν την ευκαιρία  να ποδηλατήσουν μέσα στις γειτονιές αλλά και να γνωρίσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και των νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων, scooter κλπ χάρη στην ευγενική  χορηγία των εταιρειών Eurospeed by Eurolamp και Moustakas bikes. Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας που συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις, δήλωσε για τη μαζική συμμετοχή των δημοτών: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι γειτονιές μας γεμίζουν ξανά ζωή, μέσα από όμορφες εκδηλώσεις και δημιουργικές δράσεις. Μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας κατανοώντας πλήρως πώς οι εναλλακτικές  μορφές μετακίνησης δεν είναι ένα σχέδιο του μέλλοντος, αλλά μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας,  αφήνουν το αποτύπωμά τους τόσο στο περιβάλλον, όσο και στις καρδιές όλων μας».

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιήθηκαν ακόμα ανθοφυτεύσεις και καθαρισμοί πάρκων. Ακόμη οι δημότες παρακολούθησαν παράσταση θέατρο σκιών, ενημερώθηκαν για τις ωφέλειες του ποδηλάτου, αλλά και παρακολούθησαν δράσεις ΑμεΑ από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΑμεΑ και την κ. Ειρήνη Ζαχαρά  και από το σύλλογο «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.