«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» παρουσιάζεται από το θεατρικό εργαστήρι Αγίου Δημητρίου

0

Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε μια ακόμα παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Αθανασιάδου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 18, 19, 20, και στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου (Αργοστολίου και Δήλου) με ώρα έναρξης στις 20:30. Στις παραστάσεις η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι θεατρικό έργο του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα, το 1936, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη «Γέρμα» και το «Ματωμένο Γάμο» αποτελούν την τριλογία της «ισπανικής υπαίθρου» του συγγραφέα.

Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

Στο έργο θα πάιξουν οι εξής:

ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ: Χριστίνα Μπατζιοπούλου
ΜΑΡΙΑ – ΧΟΣΕΦΑ: Ελένη Θεοδώρου
ΑΝΓΚΟΥΣΤΙΑΣ: Μελίνα Γεροντάκη
ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ: Αλεξάνδρα Μαυροειδάκου
ΑΜΕΛΙΑ: Μαρία Θεοδωροπούλου
ΜΑΡΤΙΡΙΟ: Ελβίρα Κουρσιουμπά
ΑΜΕΛΙΑ: Σοφία Αναστασοπούλου
ΠΟΝΘΙΑ: Σοφία Τσιρώνη
ΔΟΥΛΑ: Βασιλεία Αλεξίου
ΠΡΟΥΝΤΕΝΘΙΑ – ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Νεκταρία Κασιμάτη
ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ευαγγελία Κάλφα
ΤΡΙΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ευαγγελία Παπαδοπούλου
ΚΟΡΙΤΣΙ: Μαρίνα Βακάλη

Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης είναι:

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Γεωργία Αθανασιάδου

Σκηνικά – Κοστούμια – Αφίσα – Πρόγραμμα: Ελένη Νανοπούλου

Φωτισμοί – Ήχος: Νίκος Ζαννής – Θάνος Μουτής

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.