Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σημαντική συλλογή έργων φωτογραφίας με θέμα: «Με τη μηχανή ανά χείρας» παρουσιάζουν οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, στη έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων, το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη. Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισαν και άλλοι εκπρόσωποι της πόλης και των σχολείων.

Στο πρώτο στάδιο της δράσης, οι μαθητές μίλησαν με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους για την τέχνη της φωτογραφίας και μελέτησαν φωτογραφίες καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια, προχώρησαν με τη μηχανή ανά χείρας σε «φωτοβόλτες», σημαντικών σημείων του φυσικού, αλλά και του αστικού περιβάλλοντος τόσο στην πόλη του Αμαρουσίου, όσο και ευρύτερα.

Η πρωτοβουλία, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα, έλαβε και χαρακτήρα εκπαιδευτικό, καθώς, η θεματολογία κάθε φωτογράφησης, ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να εμπλουτίσουν στην αντίστοιχη επιστήμη τις γνώσεις τους, όπως στην ιστορία, στη γεωγραφία, στη φυσική, κ.α.

Η έκθεση λειτουργεί και σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, από τις 18:00 μ.μ. έως τις 22:00 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ