Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Ενημερωτική ημερίδα για τις Διαδικτυακές Προκλήσεις των Νέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Δημητρίου και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου, διοργάνωσε  ημερίδα με θέμα: “Οι Διαδικτυακές Προκλήσεις των Νέων της σημερινής εποχής και οι Πρακτικές Αντιμετώπισης Γονέων”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και προσέλκυσε πολίτες, γονείς και κηδεμόνες που θέλησαν να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για τα παιδιά τους και για το πώς μπορούν να τα προστατεύσουν.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Αστυνόμος Α’ (ΥΓ) Δρ. Γεώργιος Νάκος, Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα ακόλουθα θέματα:

  • Πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες
  • Παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
  • Διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός (sextortion)
  • Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying)
  • Τα διαδικτυακά παιχνίδια και τον εθισμό
  • Διαδικτυακές απάτες και τρόποι προστασίας

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αθανάσιος Μπαμπάνας.

Ο κ. Μαμαλάκης τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του διαδικτύου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δέσμευση του Δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. «Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερο, χρησιμοποιούμε το ίντερνετ για τις συναλλαγές μας και την ίδια ώρα, τα παιδιά μας, που είναι ακόμα πιο εξοικειωμένα με το διαδίκτυο, κάνουν τα πάντα μέσα από αυτό, καταλαβαίνουμε ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και μεγάλοι. Μέσα σε μια τέτοια πραγματικότητα οφείλουμε να είμαστε καλά ενημερωμένοι. Η σημερινή εκδήλωση υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό γιατί είναι στοχευμένη και εξειδικευμένη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να εμπεδωθεί από τους πολίτες, ένα αίσθημα ασφάλειας και θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Στέλιος Μαμαλάκης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαμπάνας αφού καλωσόρισε  με την σειρά του, τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι η κοινωνική  πολιτική του δήμου έχει ως βασικό άξονα την “πρόληψη” και προαγωγή υγείας των κατοίκων του, (ψυχική, Σωματική, Κοινωνική). «Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Νέας Δημοτικής Αρχής η οποία μαζί, με μια σειρά άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας  ζωής των κατοίκων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.  Η ημερίδα έλαβε θερμή υποδοχή από το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα στον κ. Νάκο και να λάβει χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν επίσης χαιρετισμό η εκπρόσωπος της Α΄ ΤΟΜΥ, Επισκέπτρια Υγείας, Ελένη Καταραχιά και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλός και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Γεώργος Κονδύλης.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Αχουλιά Σκριβάνου, οι εντεταλμένοι, Βασιλική Βαζαίου, Μιχάλης Καραϊσκάκης,  ο Γεώργιος Παπατριανταφύλλου, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, η Ματίνα Ταβουλαρέα, Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας, κ.α.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ