Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

  Ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

“Η δημοτική αρχή κατανοεί την ανησυχία που έχει προκληθεί στους πολίτες και ζητά, τόσο από την ΕΥΔΑΠ η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη του δικτύου, όσο και από τα συναρμόδια αρμόδια όργανα της διοίκησης, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για πιθανή ύπαρξη σωλήνων αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης προέβη σε άμεσες ενέργειες ζητώντας από την ΕΥΔΑΠ πλήρη ενημέρωση, για το κατά πόσο ευσταθούν οι σχετικές καταγγελίες για τον αγωγό που υπέστη ζημία στη συμβολή Δράμας και Όθωνος. Επίσης ζητά ενημέρωση και σχετικά με το αν τηρήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας κατά την αποκατάσταση του προβλήματος.

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος ζητά να ενημερωθεί για την έκταση του δικτύου που εξακολουθεί να λειτουργεί με αμιαντοσωλίνες και για το αν υπάρχει προγραμματισμός άμεσης αντικατάστασης του. Της επιστολής προηγήθηκε και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Γιώργο Στεργίου.

Παράλληλα με δεύτερη επιστολή του ο κ. Μαμαλάκης έχει ζητήσει από τον Αντιπεριφερειάρχη  Νότιου Τομέα να διενεργηθεί αυτοψία στο σημείο (Δράμας και Όθωνος) από στελέχη της Γενικής Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διεκδικεί πόρους (μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων π.χ  ΕΣΠΑ κ.α, όπως έχει ήδη συμβεί για την Ανατολική Αττική), για την άμεση αντικατάσταση του προβληματικού δικτύου.

Ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης έχει ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιο Κάππο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να υπάρχει συνεχείς ενημέρωση. Η νέα διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών“.

Παρακάτω οι σχετικές επιστολές :

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ