Εκπαίδευση …εκπαιδευτικών για την ανίχνευση περιστατικών κακοποίησης παιδιών

0

Το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, διοργανώνουν εκπαιδευτικές ημερίδες αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Ανίχνευση και Διαχείριση περιστατικών Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών, όπως εμφανίζονται στη σχολική κοινότητα. – Ο ρόλος του εκπαιδευτικού».
Υπεύθυνες για την οργάνωση και υλοποίηση του Προγράμματος είναι η κ. Μαρία Μαυρογεώργη, Κοινωνική Λειτουργός (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίου Δημητρίου) και η κ.Ανθή Βασιλακοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού).
Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ΚαΠα-Π, καθώς οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έρχονται συχνά αντιμέτωποι με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Η εν λόγω εκπαίδευση στοχεύει στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τους δείκτες κακοποίησης, δηλαδή τα σημάδια εκείνα που υποδηλώνουν ότι ένα παιδί υφίσταται κακομεταχείριση, και τον τρόπο που μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διαχειριστούν αυτά τα περιστατικά.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το 7ο Δημοτικό Σχολείο, παρουσία της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, και θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν όλα τα σχολεία του Δήμου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.