Ο “Θ. Βέγγος” “μετακομίζει” στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής

0

Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), αποφάσισε οι φετινές θερινές κινηματογραφικές προβολές του “Θανάσης Βέγγος” δεν θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης».

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε από τη διαπίστωση ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία έως και σήμερα ισχύουν.

Αντί αυτού, οι προβολές θα λαμβάνουν χώρα, για φέτος, στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής και θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου. Η λήξη τους θα αποφασιστεί ανάλογα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ το πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας, θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για τον χώρο αυτό, είναι:

― Το γεγονός ότι ο χώρος είναι απολύτως κατάλληλος για τον απόλυτο και ευχερή έλεγχο της τήρησης των ισχυόντων σήμερα υγειονομικών πρωτοκόλλων.

― Το γεγονός ότι λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια με εξαιρετική επιτυχία, στον χώρο αυτό.

― Το γεγονός ότι η δυναμικότητά του, παρά τα περιοριστικά μέτρα, είναι πολύ ικανοποιητική.

― Το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές προβολές, ως πολιτιστική δράση, δεν έρχεται σε αντίθεση με τον χώρο.

― Το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές προβολές δεν παρεμποδίζουν την λειτουργία του σχολείου, αφού θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Να σημειωθεί ότι:

• Οι κινηματογραφικές προβολές και η εν γένει λειτουργία θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του ΠΑΟΔΑΠ, η δε είσοδος θα είναι ελεύθερη.

• Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις και οι κανόνες ασφαλείας.

• Θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τις προβολές, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

• Θα υπάρξει μέριμνα για τα αυτονόητα, δηλαδή ο σεβασμός του χώρου, η φύλαξή του σε 24ωρη βάση, οι επιπλέον δαπάνες (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) θα καλυφθούν οικονομικά και εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά, θα αποκατασταθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.