Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ξεκινά και πάλι η λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στην Αγ. Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει και έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην πόλη, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επανέφερε τη λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στους καφέ κάδους.

Σε πρώτη φάση, οι καφέ κάδοι θα λειτουργήσουν σε υπεραγορές, οπωροπωλεία, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, λαϊκές αγορές και άλλους οργανισμούς και ακολούθως πλησίον κατοικιών.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου 35 καφέ κάδοι, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα συλλογής και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Προηγήθηκε ολοκληρωμένη εκπαίδευση όλων των μελών του προσωπικού καθαριότητας, ως προς την ορθή λειτουργία του απορριμματοφόρου.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των καφέ κάδων, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, επισημαίνει σχετικά:

«Όπως υποσχεθήκαμε στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, ξεκινάμε και πάλι τη λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στην πόλη μας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό που είχαμε παραλάβει ως Δήμος από την Περιφέρεια το 2020, με στόχο να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και να κάνουμε την πόλη μας ένα Δήμο-Πρότυπο σε αυτόν τον τομέα. Έχοντας ως προτεραιότητα την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων μας, θα συνεχίσουμε τη συστηματική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας. Δεσμευόμαστε πως κάθε ευρώ των πολιτών θα πιάνει τόπο και θα αξιοποιείται, με στόχο να γίνει η Αγία Παρασκευή μία πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, φιλική προς τους κατοίκους της».

Διαδικασία χωριστής συλλογής στους καφέ κάδους και αποκομιδή

Ο Δήμος θα πραγματοποιεί την αποκομιδή των βιοαποβλήτων από τους καφέ κάδους, με ειδικό απορριμματοφόρο, το οποίο έχει ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδου και το υλικό θα οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κόμποστ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ