Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Δήμαρχος Αγ. Παρασκεύης, Βασίλης Ζορμπάς: «Έρχονται άμεσα 30 άτομα στην καθαριότητα για να βοηθήσουν στην έκτακτη κατάσταση»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, μίλησε στον Χ-Τύπο για τις ενέργειες που γίνονται εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, τα οικονομικά του δήμου για να αντεπεξέλθει στην έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει και προανήγγειλε την πρόσληψη 30 νέων υπαλλήλων, με τετράμηνη σύμβαση, στον τομέα της καθαριότητας.

Παράλληλα με την ιδιότητα του πνευμονολόγου συνέστησε στους πολίτες «να κόψουν το τσιγάρο γιατί είναι πιο επικίνδυνος ο κορωνοϊός» και έστειλε το μήνυμα του, λέγοντας ότι “ο κόσμος πρέπει να παραμείνει ήρεμος και να γνωρίζει ότι είμαστε δίπλα του”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ- Τύπο ο κ. Ζορμπάς

Για την κατάσταση στον δήμο μετά την επιβολή των μέτρων προστασίας κατά του COVID 19

“Πολλοί υπάλληλοι έχουν χρησιμοποιήσει άδειες ειδικού σκοπού, άλλοι που έχουν προβλήματα υγείας απέχουν της εργασίας και κάποιο άλλοι έχουν πάρει αναρρωτικές άδειες με χαρτί γιατρού. Εμάς μας ενδιέφερε περισσότερο να σταθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου, η καθαριότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτά εξυπηρετούνται πλήρως. Οι κοινωνικές δομές που αφορούν τη βοήθεια στο σπίτι λειτουργούν και έχουν πάρει πολύ άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια, είτε θέλουν να τους γράψουμε φάρμακα. Θα βγει μια πλατφόρμα για να γράφονται τα φάρμακα, σαν συνταγή, ακόμα δεν έχει βγει. Έχουμε ενισχύσει τις δομές κοινωνικής υπηρεσίας με οδηγούς, καθαρίστριες και εργατών γενικών καθηκόντων, από τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ που δεν δουλεύουν και είναι κλειστά. Είμαστε καλυμμένοι πλήρως, έχουν πλεονάζον προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Στην καθαριότητα οι υπάλληλοι προσπαθούν ακόμα περισσότερο και από εβδομάδα θα έχουμε 30 άτομα με τετράμηνη σύμβαση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτό. Βέβαια αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι οι δημότες έρχονται μόνο με ραντεβού για επείγοντα θέματα στις δημόσιες υπηρεσίες και στο ΚΕΠ. Οι περισσότερες υπηρεσίες γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς προβλήματα.”

Σχετικά με το χρηματικό ποσό που έχει λάβει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση  

“Ο δήμος μας πήρε 60.000€ και δώσαμε 20.000€ περίπου για απολυμάνσεις που εργάζεται αρκετός κόσμος. Απολυμάναμε τα αθλητικά κέντρα. Έχουμε αφήσει τελευταία τα σχολεία που θα απολυμανθούν την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Θα ξέρουμε βέβαια τότε εάν θα ανοίξουν ή όχι. Οι απολυμάνσεις στα κτήρια που δουλεύουν υπάλληλοι του δήμου γίνονται κάθε εβδομάδα.

Τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί σε κάποια επείγοντα ζητήματα, όπως για καθαριότητα και υλικά που έπρεπε να αγοράσουμε, με το νόμο αυτό τα περνάγαμε μέσα από χρήματα του δήμου. Αυτά τα 60.000€ είναι για οτιδήποτε, ακόμα και για να προσλάβεις εργάτη. Εμείς δεν έχουμε θέματα στα ανταποδοτικά, έχουμε αρκετά λεφτά τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε δηλαδή καλυμμένοι.”

Για τα περιοριστικά μέτρα και τις έκτακτες αιμοδοσίες του δήμου

“Οι δημότες υπακούν στα περιοριστικά μέτρα, ούτε χρειάστηκε αυτές τις ημέρες να δώσουμε πρόσθημα. Στο δήμο κάναμε μία αιμοδοσία Δευτέρα Τρίτη και θα κάνουμε άλλη μία τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στην πρώτη αιμοδοσία μαζέψαμε 114 φιάλες αίμα. Έχουμε παραχωρήσει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για όσο καιρό την χρειάζονται για να μπορεί όποιος θέλει να δώσει αίμα σε καθημερινή βάση.”

Για τις λαϊκές αγορές και τις κοινωνικές δομές του δήμου 

“Την Τρίτη έστειλα την Πολιτική Προστασία να ελέγξει και είχαν τις αποστάσεις που ορίζει ο νόμος, είχαν τις μάσκες τους, τα γάντια τους. Βέβαια υπήρχε περισσότερος κόσμος από ότι θα έπρεπε και οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, κάτι που δεν μπορούμε βέβαια να εμποδίσουμε.

Οι κοινωνικές δομές λειτουργούν σε καθημερινή βάση, με το μαγειρείο μας, τους πηγαίνουμε φαγητό, 120 μερίδες την ημέρα. Το κοινωνικό παντοπωλείο περίπου στις 6 Απριλίου θα μοιράσει τα απαραίτητα για το Πάσχα, με σχέδιο βέβαια όχι όλοι μαζί.”

Το μήνυμα του στον κόσμο 

“Το μήνυμα είναι “Μένουμε Σπίτι” και να κόψουν το τσιγάρο οι καπνιστές γιατί είναι πιο επικίνδυνος ο κορωνοϊός. Γενικότερα ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε δίπλα του. Εγώ δουλεύω όλη μέρα και το τηλέφωνό μου είναι γνωστό στον κόσμο και μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου για ότι χρειαστούν.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ