Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στη νεολαία διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

0

Σε μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση προχωράει φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Αντιδημαρχεία Νεολαίας.

Το πρώτο και μοναδικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώνεται από δήμο, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου.

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλαπλές δράσεις, των προσκόπων της πόλης, του Ερυθρού Σταυρού, ΕΠΑΛ, ανακύκλωσης, φίλων ποδήλατου κοκ.
  • Θα γίνουν συζητήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελμάτων και επιχειρήσεων startups και ενημερώσεις για Erasmus και European Solidarity corps, ΚΕΠ υγείας.
  • Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οι καραντινιέρηδες» του 2ου Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Φαίης Τρύφωνα, βιωματική παρουσίαση της ασφαλούς
    περιήγησης στο διαδίκτυο από το ΑΡΓΩ, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των We4All που
    είναι και υποστηρικτές και με δωρεάν αναψυκτικά και νερά από την εταιρία ΒΙΚΟΣ.
  • Θα ψυχαγωγηθούμε με Zumba και Latin από την χορογράφο Άννα Πολύζου και την σχολή χορού Danceaction και φυσικά θα κλείσουμε και τις δύο ημέρες με μουσική και συναυλίες. Το Σάββατο με την νέα τραγουδοποιό ΑΝΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ και το 8μελές συγκρότημά που θα παρουσιάσει τη φιλανθρωπική παράσταση «Η αγάπη ενώνει» και την Κυριακή με τη συναυλία των Enorasis, με δωρεάν είσοδο.

Μια καινούρια ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια θα είναι η «Βράβευση Νέων
της πόλης» που έχουν διακριθεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες
σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικά επίπεδα.
Στους βραβευθέντες θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο εκ μέρους του δήμου και του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, από επίσημους αξιωματούχους της πόλης μας και του κράτους που έχουν σχέση κυρίως με τη νεολαία και θα τους δοθεί δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (European Youth Card) και πρόσβαση σε προγράμματα Erasmus και επιμορφωτικά προγράμματα θεσμικών φορέων όπως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η διοργάνωση αυτή, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί μια δημιουργική προσπάθεια του Αντιδημάρχου Νεολαίας, κ. Νικόλαου Ζόμπολα, που δίνει τη σκυτάλη και στρέφει τα φώτα στους νέους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.