Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

O Λ. Μίχος στο Χ-τύπο: “Η πόλη μου, μου τα έδωσε όλα και της όφειλα την επιστροφή μου”

Δημοσιεύθηκε

στις


Τους μικρούς και μεγάλους στόχους που έχει θέσει για τον δήμο Αγίας Βαρβάρας απαρίθμησε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο δήμαρχος της πόλης της Δυτικής Αθήνας, κ. Λάμπρος Μίχος.

Επίσης, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός εξήγησε τους λόγους που επέστρεψε στο δήμο, μετά το πέρασμά του στην κεντρική πολιτική σκηνή και έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την θωράκιση των πολιτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση του για τον πρώην δήμαρχο της πόλης, κ. Καπλάνη, καθώς η κόντρα των δύο αντρών είναι συνεχής και πολλές φορές ακραία.

Κύριε Δήμαρχε, τα πάντα σχεδόν κινούνται γύρω από την πανδημία. Πως την αντιμετωπίζει ο Δήμος, τόσο από πλευράς προστασίας των πολιτών, όσο και από πλευράς στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής;
Έπρεπε πρώτα να θωρακίσουμε το προσωπικό του δήμου για να μπορούμε να προστατέψουμε τους δημότες μας.
Γι’ αυτό προχωρήσαμε αμέσως σε πρόσληψη γιατρού, παιδιάτρου και επόπτη υγείας και σε προμήθειες όλων των ειδών και μέσων ατομικής προστασίας, τοποθετήσαμε υαλοστάσια στις θέσεις υπαλλήλων που έρχονταν σε επαφή με το κοινό, εφαρμόσαμε την εκ περιτροπής εργασία, ετοιμάσαμε τα μηχανήματα, μέσα και υλικά για καθαρισμό και απολυμάνσεις και αγοράσαμε και φορητό εξοπλισμό απολύμανσης. Επειδή ήταν αναγκαία και η ενίσχυση του προσωπικού προχωρήσαμε σε πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ 40 επιπλέον εργατών και υπαλλήλων. Εκδώσαμε αναλυτικά φυλλάδια ενημέρωσης και κάναμε πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης δημοτικών, δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, ανοίξαμε μητρώο εθελοντών για πολιτική προστασία και κοινωνική φροντίδα, οργανώσαμε υπηρεσία κατ΄ οίκον εξυπηρέτησης, για διαγνωστικά τεστ και παροχή ειδών και υπηρεσία δημοτικών ανταποκριτών για παντοειδείς εξυπηρετήσεις. Στο ΚΕΠ υγείας ετοιμάζαμε πρόγραμμα εξυπηρετήσεων για εμβολιασμούς για δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για άυλη συνταγογράφηση κλπ. Εκπονήσαμε διαδικτυακά προγράμματα για υποστήριξη μοναχικών, για άθληση για αγωγή υγείας κλπ.
Για τους επαγγελματίες εφαρμόσαμε όσα προβλέφθηκαν με τις Π.Ν.Π στον ανώτατο βαθμό.

Γενικότερα, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό του μέχρι τώρα έργου σας, που θα στεκόσασταν;
Στέκομαι στην προσπάθεια επίλυσης των άπειρων μικρών προβλημάτων της καθημερινότητας και στη φροντίδα της καθαριότητας και δρομολόγησης της ανακύκλωσης. Στο σχεδιασμό των μεγάλων έργων (φωτισμός, ασφαλή σχολεία, καλή συγκοινωνία, υπογειοποίηση καλωδίων ψηλής τάσης, συντήρηση κοινόχρηστων και αθλητικών χώρων και προσθήκη νέων κλπ), στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που τρέχουν. Μην παραλείψουμε να υπογραμμίσουμε ότι ένας καλός σχεδιασμός και οι αγώνες μας απέφεραν δύο σταθμούς metro.

Μετά από την πρώτη επιτυχημένη θητεία σας επί 16 χρόνια, επανήλθατε στον δημαρχιακό θώκο της Αγίας Βαρβάρας. Ποιοι ήταν οι λόγοι που επιστρέψατε, μετά το πέρασμα σας από την κεντρική πολιτική σκηνή;
Η πόλη μου, μου τα έδωσε όλα και της όφειλα την επιστροφή μου, την οριστική παραμονή μου και την πλήρη αφοσίωσή μου

Θεωρείτε πως η επιτυχημένη θητεία σας ήταν το “εισιτήριο” για την επανεκλογή σας;
Πέρασαν 10 χρόνια από όταν έφυγα αλλά ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα και για εμένα και για τους συνδημότες μου. Οι δεσμοί ήταν πολύ ισχυροί, ακατάλυτοι.

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας για το προσεχές διάστημα, πέρα από την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας;
Να κάνουμε προτάσεις για όλα που μας λείπουν και να τα πετύχουμε όλα: Κολυμβητήριο, Πάνθεον, Βιοχρώμ, Φωτισμός, σχολεία, νέος στόλος οχημάτων και μηχανημάτων, ανακύκλωση κλπ.
Και βέβαια να κάνουμε τους ανθρώπους της πόλης να νοιώθουν ευτυχείς και περήφανοι χωρίς να τους λείπει τίποτα από όσα δημότες άλλων δήμων απολαμβάνουν.

Παρακολουθούμε συνεχείς αντιπαραθέσεις με την παράταξη του πρώην δημάρχου, κ. Καπλάνη. Που οφείλεται αυτό;
Ο κ. Καπλάνης από όταν σταμάτησε να μαθαίνει, όπως όλοι μας, νομίζοντας ότι τα ξέρει πλέον όλα, οδηγείται από λάθος σε λάθος μέχρι τον τελικό πολιτικό του αυτοχειριασμό. Όσο για την παράταξη, είναι αυτή που του παρέδωσα αλλά κατάφερε να κρατήσει μόνο τον τίτλο χωρίς το περιεχόμενο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ