Ελάτε στην παρέα μας

Νήσοι Νομού Αττικής

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση τα νησιά της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε προοδευτικά επίπεδα, σύμφωνα με  τα δημογραφικά δεδομένα της περιφερειακής ενότητας, κυμάνθηκαν για τον μήνα Ιούλιο τα ποσοστά ανακύκλωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «The Green City» στους Δήμους της ΠΕ Νήσων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που συγκεντρώθηκαν ανά υλικό διαμορφώνονται ως εξής:

 

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ              219,87 ΚΙΛΑ
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ              230,41 ΚΙΛΑ
ΧΑΡΤΙ           2.634,10 ΚΙΛΑ
ΓΥΑΛΙ           1.076,33 ΚΙΛΑ
ΕΛΑΙΑ              120,61 ΚΙΛΑ
ΡΟΥΧΑ           1.087,70 ΚΙΛΑ
PET              858,96 ΚΙΛΑ
ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ              595,47 ΚΙΛΑ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ               11,15 ΚΙΛΑ
ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ             757,84 ΚΙΛΑ

 

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε τα εξής:

 

«Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης THE GREEN CITY της Περιφέρειας  Αττικής  βρίσκει τους Δήμους  της ΠΕ Νήσων και τους πολίτες  ιδιαίτερα ενεργούς και  ανοικτούς στο να συμβάλουν στο όραμα μας για βιώσιμη ανάπτυξη των Δήμων μας. Τα αποτελέσματα του ΕΣΔΝΑ αναφορικά με το πρόγραμμα για τον Ιούλιο του 2022 αποτελούν τρανή απόδειξη καθώς συγκεντρώθηκαν  8 τόνοι  ανακυκλώσιμων υλικών από όλη την περιφερειακή ενότητα.

Τα εύσημα ανήκουν στους πολίτες  και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσα από αυτή τη δράση  γινόμαστε κρίκοι της αλυσίδας που προωθεί την αγάπη για το περιβάλλον και την οικολογία. Κερδίζουμε έτσι το μεγάλο στοίχημα ώστε να αφήσουμε στην νέα γενιά ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό πού παραλάβαμε.»

 Συνεχίζουμε τις οργανωμένες δράσεις ανακύκλωσης ώστε το γαλανό χρώμα των ακτών των νησιών μας να συνδυάζεται με το πράσινο χρώμα της βιωσιμότητας!»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ