Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Στη Βουλή το πάγωμα αναγκαστικών μέτρων για 6+6 μήνες για πληγέντες από θεομηνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αναστολή για έξι μήνες με τη δυνατότητα ισόχρονης παράτασης από την επέλευση της ερμηνείας της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας πληγέντων από θεομηνίες – φυσικών και νομικών προσώπων – προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την Κρατική Αρωγή, όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα στο σχετικό άρθρο ορίζεται πως με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και για νομικές οντότητες που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από θεομηνίες, μπορεί να ανασταλεί για 6 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους 6 μήνες από τη θεομηνία η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή. Η αναστολή καταλαμβάνει τη διενέργεια πλειστηριασμών και κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων.

Για χρονικό το διάστημα των 6 + 6 μηνών αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Επίσης ορίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ