Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συνάντηση Αλεξοπούλου – Ιωάννου για την “σωτηρία” των πεύκων σε Λυκόβρυση – Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη βουλευτή του Βορείου Τομέα Β1 ́ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, κα Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το περιβαλλοντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις δασικές εκτάσεις του Δήμου, και συγκεκριμένα η προσβολή των πεύκων της περιοχής από την κάμπια -σύμφωνα και με σχετική μελέτη του Μπενάκειου Ιδρύματος- και τη σταδιακή τους ξήρανση που έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπασή τους και την πτώση τους εντός των δασικών χώρων.

Όπως αναφέρεται, αμφότεροι επεσήμαναν την αναγκαιότητα της άμεσης διευθέτησης του ζητήματος και την αδειοδότηση που προαπαιτείται από το Δασαρχείο Πεντέλης, προκειμένου τα συνεργεία του Δήμου να παρέμβουν ουσιαστικά.

Η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε πως στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση του δασών της περιοχής, δηλαδή οι καθαρισμοί των κλαδιών, η επέμβαση στις φωλιές της κάμπιας με αεροψεκασμό, και πολλά ακόμη.

Ο κ. Ιωάννου απ’ την πλευρά του δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνοντας έτσι έμπρακτο ενδιαφέρον για την ταχύτατη διευθέτηση του ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συνολική εικόνα που παρουσιάζουν τα δέντρα αυτή τη στιγμή κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που περπατούν ή διέρχονται από τα συγκεκριμένα σημεία, όπως επίσης των μαθητών οι οποίοι φοιτούν στα σχολικά συγκροτήματα που υπάρχουν δίπλα.

Σημειώνεται, τέλος, πως η κυρία Αλεξοπούλου έχει ήδη καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετική ερώτηση, από 2 Απριλίου 2021.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ