Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

“Κρατώντας τη Φλόγα ζωντανή” – Άρθρο της Ζωής Ράπτη*

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας υποστηρίχθηκε και αναπτύχθηκε, πέραν του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος και το αίσθημα του εθελοντισμού.  Είναι γεγονός, ότι το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς ενισχύθηκε με δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, εθελοντικής εργασίας και έργα αλληλεγγύης, αποτελώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη που πρέπει  να διαφυλαχθεί .

Στο πλαίσιο αυτό και η Κομματική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας  στην προσπάθειά της να διαφυλάξει αλλά και να ενισχύσει την κουλτούρα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία, πραγματοποίησε, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Οργανωτικού,  διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα».

Είναι γνωστό, ότι μέσω της δράσης της Φλόγας, ενισχύεται από το 1982 το θεσμικό  πλαίσιο που διέπει  τη νοσηλεία των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, παρέχεται ειδική φροντίδα των εφήβων στα νοσοκομεία και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών των παιδιών και πραγματοποιείται διαρκής ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον παιδικό καρκίνο.

Δυστυχώς, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, τα επόμενα χρόνια τα περιστατικά καρκίνου θα αγγίξουν το 40%  των ευρωπαίων πολιτών, γεγονός που  υπογραμμίζει την αναγκαιότητα κοινής δράσης των κρατών μελών της ΕΕ για την αντιμετώπισή του, ειδικά σε ό, τι αφορά στα παιδιά κι πρωτίστως φέρνει στο προσκήνιο τον κορυφαίο ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων στη φροντίδα εκείνων των παιδιών που πάσχουν, αλλά και στην στήριξη των οικογενειών τους.

Η στήριξη τέτοιων εθελοντικών δράσεων αποτελεί κορυφαία απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς, γιατί ο εθελοντισμός είναι η απάντηση στον άκρατο υλισμό και στον ατομισμό που καταρρακώνουν το ανθρώπινο πνεύμα και διαρρηγνύουν κάθε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις εθελοντικές δράσεις της παράταξης για την ενίσχυση της πληγέντων από τις πλημμύρες της Μάνδρας, για τη στήριξη του κοινωνικού έργου πολλών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης, για τις εθελοντικές αιμοδοσίες, για τις περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και για την υποστήριξη του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» .

Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες ιδρύματα και οργανώσεις για την παροχή υλικής βοήθειας στα Νοσοκομεία μας,  αλλά και δήλωσαν συμμετοχή χιλιάδες εθελοντές στο σχετικό Μητρώο που δημιουργήθηκε προς τούτο.

Η  κοινωνία σήμερα περιμένει από τους πολιτικούς της να στέκονται δίπλα της αλληλέγγυοι με συγκεκριμένους τρόπους και δράσεις και η στήριξη της Φλόγας χάρισε σε όλους μας τη δυνατότητα να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, ο καθένας, στο δύσκολο έργο της.

 

* Η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ