Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Θεόδωρος Ρουσόπουλος*: «Τι αλλάζει από Δευτέρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως όλα δείχνουν την Κυριακή, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα καταδικάσουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά και ταυτόχρονα θα δώσουν ισχυρή, θετική, αυτοδύναμη εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας, ιδιαίτερα σήμερα, υπερβαίνουν το σαφές ιδεολογικό τους στίγμα.

Είναι πολιτικές προτάσεις της κοινής λογικής που περιγράφουν τις προϋποθέσεις ώστε η πατρίδα μας να ξανασταθεί στα πόδια της.

Η ουσιαστική μείωση του βάρους από τη φορολογία και τις εισφορές στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η αποκατάσταση της νομιμότητας και της ασφάλειας, η στήριξη της οικογένειας, της μεσαίας τάξης και των συμπολιτών μας που επλήγησαν περισσότερο τα τελευταία χρόνια, η επιδίωξη της ποιότητας στην παιδεία, η δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, η υπεύθυνη και σοβαρή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής και των εθνικών μας θεμάτων, είναι σήμερα επιτακτικά αιτήματα που εκφράζουν τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών και ιστορικού εκλογικής συμπεριφοράς.

Όμως η βαθιά αλλαγή που χρειάζεται σήμερα η χώρα και απαιτούν οι πολίτες δεν περιορίζεται στα παραπάνω επιμέρους πεδία πολιτικής. Αφορά πολύ περισσότερο το ήθος και το ύφος της διαχείρισης της εξουσίας. Απέναντι στα ασύστολα ψέματα των τελευταίων πέντε ετών, οι Έλληνες απαιτούν μια κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Απέναντι στη διάψευση όλων των προσδοκιών, οι Έλληνες απαιτούν μια κυβέρνηση που δεσμεύεται για λίγα και μετρημένα, αλλά ό,τι λέει το κάνει. Απέναντι στην ιδεοληψία, οι Έλληνες απαιτούν την παραγωγή χειροπιαστών θετικών αποτελεσμάτων για τη χώρα και την κοινωνία. Απέναντι στους πειραματισμούς, απαιτούν πολιτικές που αποδεδειγμένα όπου εφαρμόστηκαν απέδωσαν τα προσδοκώμενα. Απέναντι στη λογική της εξυπηρέτησης των ημετέρων και της ήσσονος προσπάθειας, απαιτούν την αξιοκρατία και την έμφαση στην ποιότητα. Απέναντι στη συνειδητή επιδίωξη του διχασμού των Ελλήνων, απαιτούν μια Κυβέρνηση πρόθυμη και ικανή να ενώνει δυνάμεις και να συνθέτει το συλλογικό καλό μέσα από τις επιμέρους θεωρήσεις.

Η πρόκληση συνεπώς για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Όμως η φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη, η παράταξη της αστικής δημοκρατίας και των μεγάλων εθνικών επιλογών, έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Όσο εμφατικότερη είναι η εκλογική νίκη της Κυριακής, όσο ευρύτερη είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, όσο ισχυρότερη είναι η αυτοδύναμη εντολή των πολιτών, τόσο πιο αποφασιστική θα είναι και η μεγάλη ποιοτική αλλαγή που ξεκινά τη Δευτέρα. Την Κυριακή, κάθε ψήφος μετρά!

 

* Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ