Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Τραγωδίας των Τεμπών τήρησε σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση μετά το τριήμερο πένθος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ανοίγοντας τη συνεδρίαση επικεντρώθηκε στη συντριβή της ελληνικής κοινωνίας από την ανείπωτη τραγωδία της περασμένης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. «Και η Βουλή των Ελλήνων, όπως όλος ο ελληνισμός, επισήμως επένθησε, αλλά ουσιαστικά συνεχίζει αυτή η βαριά ψυχολογική διαδικασία στις ψυχές και στο μυαλό όλων μας» υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως «ο σεβασμός στη μνήμη όσων μαρτύρησαν εκείνο το καταραμένο βράδυ στην αλλαγή του μήνα στα Τέμπη είναι το πρώτο και ύπατο καθήκον όλων μας.»

Εστιάζοντας στον ρόλο του Κοινοβουλίου στην τραγική συγκυρία  ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Η  Βουλή σε αυτό το κάλεσμα των καιρών, το σπαρακτικό κάλεσμα των καιρών, για διάγνωση, ευθύνη και διόρθωση θα κληθεί να παίξει τον δικό της ρόλο, θα κληθεί να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, οι οποίες υπάρχουν και πριν και τώρα και μελλοντικά. Οι ευθύνες και η διόρθωση θα περάσουν και από εδώ μέσα, θα περάσουν από τους Θεσμούς μας, θα περάσουν από την Ολομέλεια, από τις Επιτροπές μας, θα περάσουν, όμως πρωτίστως, από τη συνείδηση καθεμιάς και καθένα από εμάς.»

«Δεν τολμώ να πω ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε τραγωδίες» τόνισε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: «Δεν είναι τόσο απλό να συμβεί αυτό, ιδίως όταν οι παράγοντες είναι πολλοί, τωρινοί, χθεσινοί και πολύπλοκοι. Τολμώ όμως, αντικρίζοντάς σας σήμερα εδώ αυτή τη δύσκολη ώρα και πριν τη σιγή που θα σας καλέσω να τηρήσουμε, να ελπίσω ότι αυτό το χάσμα που άνοιξε, αυτή η τομή που έγινε μέσα στις ψυχές όλων και πρωτίστως των οικογενειών θα γίνει αντιληπτή και το κάλεσμα σε αυτό το τρίπτυχο που μας περιμένει και μας καλεί για διάγνωση, διόρθωση και ευθύνη θα καταφέρουμε να το διαχειριστούμε, θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε. Το οφείλουμε στοιχειωδώς στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν, των νέων αυτών ζωών που χάθηκαν βίαια και άδικα. Το οφείλουμε έναντι των  δικών μας λαθών και το οφείλουμε στον όρκο που έχουμε δώσει πριν λίγα χρόνια.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ