Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα περισσότερα μέσα μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και μόνο οι γραμμές του Μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν για λίγες ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα κατέβουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, οι γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ στη γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς-Κηφισιά» και στις γραμμές του Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα. Σημειώνεται πως τις υπόλοιπες ώρες, όλα τα παραπάνω μέσα, θα ακινητοποιηθούν λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν σήμερα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, απαιτώντας «ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Για άλλες 24 ώρες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας τα τρένα και ο προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη η απεργία στον σιδηρόδρομο τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

 

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Σήμερα σε όλο το κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο Σύνταγμα θα καταλήξουν και οι άλλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται. Συγκεκριμένα: Το ΠΑΜΕ, μαζί με φοιτητές και μαθητές, πραγματοποιεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 μ.μ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στα Χαυτεία, επίσης στις 12.30 μ.μ.

 

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 12 μ., όπου καλούν το ΠΑΜΕ, το Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Οσον αφορά τα λεωφορεία της πόλης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ