Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Η “ΑΚΕΠ Συνεργασία” σχολιάζει τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κτήματος Φιξ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή της η παράταξη “ΑΚΕΠ Συνεργασία” σχολιάζει όλες τις εξελίγες στην υπόθεση της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

 

“Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον κ. Μπάμπαλο να προσπαθεί να διαστρέψει πλήρως την πραγματικότητα αναφορικά με την δυνατότητα απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ από φορέα του Δημοσίου και ειδικότερα αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη. Ο κ. Μπάμπαλος χρησιμοποιώντας όρους και μεθόδους ακραίας προπαγάνδας, που θυμίζουν άλλες εποχές, προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν ο Υπουργός επιβεβαίωσε τις θέσεις και τους ισχυρισμούς του.

Πρόκειται για τεράστιο ΨΕΜΑ.

Λάβαμε στα χέρια μας και δίνουμε στην δημοσιότητα την επιστολή του Υπουργού, η οποία διαψεύδει πλήρως τον πολλαπλώς και ανερυθρίαστα ψευδόμενο Δήμαρχο.

Από την επιστολή προκύπτουν εναργώς τα εξής:
1. Υπάρχει αίτημα από το Υπουργείο Πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος Φιξ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και των Ηρακλειωτών. Ο κ. Μπάμπαλος το απέκρυψε επιμελώς.
2. Επιβεβαιώνεται η βούληση και κυρίως η δυνατότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος Φιξ.
3. Επιβεβαιώνεται ότι δια της οδού αυτής δύναται να παραχωρηθεί η χρήση στον Δήμο Ηρακλείου.
4. Ο κ. Μπάμπαλος έθεσε στον Υπουργό δύο όρους, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσει την συνάντηση σε ναυάγιο, γεγονός που αποδεικνύει πολλά για τις προθέσεις του: ο πρώτος όρος ήταν η λύση ενός θέματος που εκκρεμεί επί 40 χρόνια, εντός των επομένων εικοσιτετραώρων (!) και ο δεύτερος εκβιαστικά η κυριότητα να περιέλθει στον Δήμο.
5. Σημειώνουμε εδώ ότι διαχρονικά ποτέ δεν υπήρξε εκβιαστικό αίτημα η περιέλευση της κυριότητας του κτήματος Φιξ αποκλειστικά στον Δήμο. Αυτό που έχει σημασία είναι η ελεύθερη χρήση από τους πολίτες, ανεξαρτήτως σε ποιον φορέα του Δημοσίου θα ανήκει. Κανέναν δεν ενδιαφέρει σε ποιον φορέα ανήκει ο Εθνικός Κήπος. Αρκεί ότι η χρήση και η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους.

 

Δείτε επίσης: “Βροντά και αστράφτει” ο Ν. Μπάμπαλος για το Φιξ

 

Ο κ. Μπάμπαλος είναι απολύτως εκτεθειμένος. Αποδεικνύεται πλέον και πανηγυρικά ότι λέει ψέματα και συνειδητά παραπληροφορεί τους Ηρακλειώτες για το περιεχόμενο μιας συνάντησης που ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και κυρίως για την δυνατότητα απόκτησης του κτήματος Φιξ από φορέα του Δημοσίου.

Το μόνο που πρέπει πλέον να πει στους πολίτες του Ηρακλείου ο κ. Μπάμπαλος είναι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που τόσο εμμονικά επιδιώκει να τους χρεώσει με υπέρογκο δανεισμό, την ώρα που είναι δυνατή η απόκτηση του κτήματος Φιξ από άλλον φορέα του Δημοσίου, χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων του Ηρακλείου και η ελεύθερη χρήση από όλους τους Ηρακλειώτες.

Τώρα που όλα τα ψέματα του κ. Μπάμπαλου κατέρρευσαν, οφείλει πλέον να δώσει εξηγήσεις: Γιατί κόπτεται τόσο για την ¨κυριότητα¨ του κτήματος ; Υπάρχει κρυφή ατζέντα για την επιχειρηματική εκμετάλλευση και διαμόρφωση του χώρου ; Υπάρχουν άλλου είδους συμφωνίες ; H όλη μεθοδολογία του κ. Μπάμπαλου είναι απολύτως ξένη προς την δημοκρατική ιστορία του Ηρακλείου.

Τώρα, πλέον, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε πως υπάρχει και άλλος τρόπος απόκτησης του κτήματος Φιξ, χωρίς δάνειο…

ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ