Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Την Κυριακή 22 Μαρτίου ο 9ος Ημιμαραθώνιος στην Αθήνα – Όσα έγιναν στη Συνέντευξη Τύπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο 9ος Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με διοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων και τον ΣΕΓΑΣ και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής.

Στη σχετική Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εστίασε στη διεθνή διάσταση που έχει πλέον η διοργάνωση στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος επισημαίνοντας: «ο Ημιμαραθώνιος προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στην Αττική και συμβάλλει στην τουριστική της προβολή καθώς την καθιστά ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

 

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του τόνισε ότι πρόκειται για ένα θεσμό που συμβάλλει στην προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας μεταλαμπαδεύοντάς τα με τον πιο υγιή τρόπο στη Νέα
Γενιά, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί μία ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα δρομείς από
όλο τον κόσμο «δοκιμάζοντας» την εμπειρία της συμμετοχής στον αθλητισμό και κυρίως στη Χώρα όπου έχει γεννηθεί και αναδειχθεί.

Στο πάνελ της Συνέντευξης Τύπου μετείχαν η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ανώμαλου Δρόμου, Αναστασία Καρακατσάνη και ο Στάθης Τσαούσης Εμπορικός Δ/ντης ERGO χορηγός Μαραθωνίου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Γ. Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ Α. Ροκοφύλλου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Π. Δημάκος, η σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο Δημοσιογράφος-μέλος του ΠΣΑΤ Γ. Μαμουζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ