Τα παιδιά της Αγ. Παρασκευής έτρεξαν για τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη

0

Περισσότερα από πεντακόσια παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα δρόμου των 1.000 μέτρων που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά και εντάχθηκε στο πλαίσιο του «έτους ανεκτικότητας 2019» που έχει κηρύξει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει την αποδοχή στη διαφορετικότητα, να απορρίψει τον εξτρεμισμό και να συμπράξει στη συνύπαρξη και την αλληλεγγύη.

Η εκκίνηση έγινε από το Δημοτικό πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας, όπου η Γραμματεία του αγώνα διένειμε αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι μικροί δρομείς ήταν Αγίου Ιωάννου έως οδό Τρωάδος (παράκαμψη πίσω από το κτίριο της Τράπεζας ALPHA BANK-σημείο αναστροφής), επιστροφή στην οδό Αγίου Ιωάννου και τερματισμός στο Δημοτικό πάρκινγκ.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι, η Αντιπερειφεριάρχης του Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.

Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί το μήνυμα της ενότητας των λαών, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους άλλους πολιτισμούς, ενώ ο Δήμαρχος εστιάστηκε ειδικά στους στενούς δεσμούς και τις άριστες σχέσεις που συνδέουν τον ελληνικό λαό με τον αραβικό κόσμο.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια στους παρευρισκόμενους και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» Μαρία Τρυφωνίδη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Λογοθέτης και Νίκος Ζόμπολας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Σπύρος Παπασπύρος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Κωβαίος, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου και Φανή Παναγιωτοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θεόδωρος Μπουρλιάσκος.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.