Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Στην Αθήνα το Final-8 του Basketball Champions League – Όσα έγιναν στη Συνέντευξη Τύπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσημη είναι πλέον η απόφαση για πραγματοποίηση του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Γκάλης στο ΟΑΚΑ το διάστημα 30/09-4/10.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Χθες πραγματοποιήθηκε η σχετική Συνέντευξη Τύπου, όπου και παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος και ο CEO του BCL Πατρίκ Κομνηνός.

Τόσο ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης, όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης στη χώρα μας. Ο κ. Χαραδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Ευκαιρία για να αναδειχθεί ο Πολιτισμός και η Ιστορία της Αττικής

Ο Περιφερειάρχης αφού χαρακτήρισε ως ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Αθλητικό Γεγονός τη διεξαγωγή του FINAL 8-Basketball Champions League επισήμανε ότι «είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην προαγωγή του συγκεκριμένου Αθλήματος στο πλαίσιο πάντα του Αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας».

Αναφερόμενος στην επιλογή της χώρας μας για την πραγματοποίηση του Final-8 τόνισε ότι ένας από τους συντελεστές βαρύτητας ήταν και η σοβαρή δουλειά που κάνει η χώρα μας σε επίπεδο αντιμετώπισης της πανδημίας. «Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό τα κλιμάκια των ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα μπορούν να αξιοποιηθούν αν χρειαστεί για τη διεξαγωγή τεστ».

Επιπλέον αναφερόμενος στα οφέλη της διοργάνωσης για την προβολή της Αττικής υπογράμμισε πως αυτή δίνει την δυνατότητα να αναδείξουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Αττικής όπως ο Πολιτισμός και η Ιστορία της, συμβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό της Τουριστικής μας προβολής. «Η Περιφέρεια Αττικής με περίσσιο σεβασμό στις αξίες του Αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθε αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα αυτού του Αθλητικού γεγονότος και τις αξίες που πρεσβεύει και στηρίζει την διοργάνωση. Εύχομαι ολόψυχα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ