Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πάνω από 300 αθλητές και σωματεία τιμήθηκαν στη «Γιορτή του Αθλητή 2018» του Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Έμπρακτη απόδειξη, ότι ο Δήμος Κηφισιάς ξέρει να τιμά τους ανθρώπους του αθλητισμού που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε στάδια και σε κάθε αθλητικό χώρο, ήταν η τιμητική εκδήλωση απονομής βραβείων «Γιορτή του Αθλητή» η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στο Politia Tennis Club.
Την βραδιά Αθλητισμού για το Δήμο Κηφισιάς, έκανε ακόμα πιο λαμπερή η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Κηφισιάς ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη στην Κηφισιά ειδικά για την «Γιορτή του Αθλητή». Η ομιλία της στην εκδήλωση με τίτλο «Σπάζοντας το φράγμα του δεν μπορώ» ήταν εξαιρετική και πραγματικά μέσα από την περιγραφή της προσωπικής της ιστορίας, ανέδειξε άγνωστες πτυχές της αθλητικής της ζωής προτρέποντας να μην εγκαταλείπει ποτέ κανείς το όνειρο και την προσπάθεια.
Σημαντική και η παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου αλλά και η παρουσίαση της εκδήλωσης από τον αθλητικογράφο Αντώνη Πανούτσο.
Πραγματικά συγκινητική ήταν η παρουσία των νεαρών αθλητριών και αθλητών που διακρίθηκαν με τις αθλητικές επιδόσεις τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, χαιρέτησε και υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε με τους αθλητές και τους επίσημους προσκεκλημένους. «Η αίθουσα απόψε είναι γεμάτη προσωπικότητες της αθλητικής οικογένειας, που έχουν τον έπαινο και τις ευχές μας για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις» τόνισε ο κ. Θωμάκος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδειξη του ολυμπιακού και οικουμενικού αθλητισμού από τον Δημήτριο Βικέλα, το όνομα του οποίου φέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας.

Στην ομιλία του επεσήμανε επίσης πως ο Δήμος της Κηφισιάς είναι μία Αθλητούπολη, ο οποίος αποδεικνύεται από τον τρόπο ζωής και άθλησης των πολιτών αλλά και από την μεγάλη ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού που προσφέρει διακρίσεις σε ατομικά και σε ομαδικά αθλήματα. Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν 9 ομάδες που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα, ενώ την προηγούμενη χρονιά 6 ομάδες ανέβηκαν κατηγορία, 2η θέση πανελληνίως κατέκτησε ο ΓΣΚ στον κλασικό αθλητισμό, 5η θέση ο Α.Ο.Π.Κ στο πρωτάθλημα Volleyleague ενώ σημαντικές ήταν οι πανελλήνιες διακρίσεις των αθλητών.
Στη γιορτή του αθλητισμού ειδικά βραβεία, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκαν στην Βούλα Πατουλίδου πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη, στον Εμμανουήλ Καραλή για τις σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις του στο άλμα επί κοντώ, στον Σπύρο Καπράλο Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως άξιο εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού και συνεχιστή της Ολυμπιακής ιδέας, στην Νίκη Βάρσου (Αθλήτρια της Χρονιάς) Πρώτη Πανελληνιονίκη στο Αεροβόλο Τυφέκιο Γυναικών και στον Μιχάλη Δράκο (Αθλητή της Χρονιάς) Πρώτο Πανελληνιονίκη στο Αεροβόλο Τυφέκιο Εφήβων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Καραμανλή και Γρηγόρης Ψαριανός, οι πρώην υπουργοί Φάνη Πάλλη –Πετραλιά και Θεόδωρος Κασσίμης, o απόγονος της οικογένειας Βικέλα Ιωάννης Βικέλας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Αχιλλέας Κουρέπης και Νικήτας Κόκκαλης αντίστοιχα, το μέλος της Ομάδας Μπάσκετ της Α.Ε.Κ. (1968) Νίκος Νεσιάδης, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ντέιβιντ Στεργάκος, ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης και πρώην Γ.Γ.Α. Σταύρος Δουβής, ο πρώην αθλητής του βάδην Άρης Καραγεώργος, ο πρώην πρωταθλητής του ακοντισμού Ανδρέας Καπώνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Χρύσανθος Καρούζος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ